expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Γιάννης Τσιρώνης για Eldorado-Δεν θα επιτρέψουμε να γεμίσει η περιοχή με αρσενικούχα τέλματα και το χρυσάφι να παράγεται αλλού!



"
Στην περίπτωση μας δεν μιλάμε μόνο για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Αυτό μπορεί πραγματικά να συμβαίνει και άλλωστε πριν λίγο καιρό επιβλήθηκε στην Eldorado πρόστιμο (αν θυμάμαι καλά 1.700.000€) για τέτοιες παραβιάσεις.
Εδώ μιλάμε για καταστρατήγηση της σύμβασης: Η εταιρία έχει δεσμευτεί συμβατικά για καθετοποιημένη μεταλλουργεία που έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από τον Φεβρουάριο του 15. Εάν δεν υλοποιηθεί τότε το μετάλλευμα θα εξάγεται στο εξωτερικό και ο χρυσός θα ανακτάται με κυάνωση, που απαγορεύεται στην Ελλάδα. Αυτό θα σημαίνει εκμηδενισμό του όποιου οικονομικού οφέλους για την χώρα και παραβίαση της βασικής της δέσμευσης που αποτέλεσε και την βάση για το εξαιρετικά χαμηλό τίμημα παραχώρησης της έκτασης.

Το επιχείρημα, της αντιπολίτευσης είναι ότι ένα τόσο μεγάλο περιβαλλοντικό τίμημα, αντισταθμίζεται από τα οικονομικά οφέλη. Εάν δεν γίνει μεταλλουργία τότε θα έχουμε γεμίσει την περιοχή με αρσενικούχα τέλματα και το χρυσάφι θα παράγεται αλλού!!!! Ενώ ως οικολόγοι βάζουμε το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη, εδώ κινδυνεύουμε να καταστρέψουμε το περιβάλλον ...χωρίς κέρδη!
"
posted from Bloggeroid

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου