expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μειώνει πτήσεις για Μιλάνο η Ryanair

Περίπου 30 πτήσεις λιγότερες από πέρυσι θα κάνει φέτος η αεροπορική εταιρεία Ryanair, που πήρε την απόφαση να "χαλάσει" τη συμφωνία και να περιορίσει τα δρομολόγια Καλαμάτα - Μιλάνο μόνο στο τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, αν και πέρυσι υπέγραψε συμφωνητικό με την αναπτυξιακή εταιρεία ΕΤΑΠ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να πετά από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας στο Μιλάνο από Απρίλιο έως Οκτώβριο, φέτος άλλαξε τα δρομολόγια και ξεκινά τις πτήσεις στις 3 Ιουνίου. Το τελευταίο αεροπλάνο για τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια η εταιρεία έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της, θα απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για το Μιλάνο στις 30 Αυγούστου. Θα πρέπει λοιπόν τόσο το Επιμελητήριο, όσο και οι δήμοι της Μεσσηνίας να αντιδράσουν μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, καθώς η περιοχή πλήττεται τουριστικά.


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι πτήσεις μειώθηκαν επειδή οι δήμοι της Μεσσηνίας δεν τήρησαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και δεν έβαλαν στην ιστοσελίδα της εταιρείας διαφημίσεις προβολής της Μεσσηνίας ύψους 75.000 ευρώ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της "Ε", η εταιρεία δεν ειδοποίησε για αυτές τις αλλαγές - όμως και οι δήμοι της Μεσσηνίας από την πλευρά τους δεν έχουν δώσει ούτε ευρώ για τη διαφημιστική προβολή του νομού στην ιστοσελίδα της εταιρείας, όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία.

Η συμφωνία, που έχει ισχύ 3 χρόνια και έχει συναφθεί μεταξύ της αεροπορικής εταιρείας και της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΕΤΑΠ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, προβλέπει πως οποιοδήποτε μέρος έχει τη δυνατότητα να την ακυρώσει, αλλά να προειδοποιήσει ένα μήνα πριν.

Στόχος αυτής της συμφωνίας ήταν, σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιτροπή Τουρισμού Μεσσηνίας, η δρομολόγηση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Καλαμάτας με το Μιλάνο. Η γραμμή θα λειτουργούσε δύο φορές την εβδομάδα, το διάστημα από Απρίλιο έως Οκτώβριο, ενώ σε μια δεύτερη φάση θα επιδιωκόταν η σύνδεση και με άλλους προορισμούς.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας είναι ο φορέας υλοποίησης της συμφωνίας που για να προχωρήσει όμως έπρεπε να συμβάλουν χρηματικά με ποσό περίπου 14.600 ευρώ οι 5 τουριστικοί δήμοι του νομού (Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου - Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας) και με ένα πολύ μικρότερο ποσό κάπου 2.000 ευρώ ο Δήμος Οιχαλίας. Κι αυτό γιατί θα έπρεπε να καταχωρισθούν στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας διαφημίσεις για την προβολή του νομού, κόστους περίπου 75.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα πετά στη γραμμή Καλαμάτα - Μιλάνο δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο, ενώ τον Αύγουστο θα πετά τρεις φορές την εβδομάδα, και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου