expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>


Search in navarinoinvestment

auto slider

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Ministerial statement on 27 June 2015 (EN-GR)

Ministers from eighteen euro area Member States and the institutions held an informal meeting to discuss the forthcoming expiration of the current EFSF financial arrangement with Greece, after the break-up of the negotiations with the Greek authorities.

The strengthening of EMU has been instrumental in helping the euro area to overcome the legacy of the financial crisis. We have notably advanced fiscal consolidation, implemented ambitious structural reforms, improved our fiscal and economic governance, deepened financial integration and established efficient firewalls. We are in a much stronger position than during the crisis. 
Euro area Member States intend to make full use of all the instruments available to preserve the integrity and stability of the euro area. This will complement any actions the European Central Bank may take in full independence and in line with its mandate. EFSF and ESM remain the strong instruments with our full backing that they have always been.
We commit to take all necessary measures to further improve the resilience of our economies. We stand ready to take decisive steps to strengthen the Economic and Monetary Union.
We stress that the expiry of the EFSF financial arrangement with Greece, without immediate prospects of a follow-up arrangement, will require measures by the Greek authorities, with the technical assistance of the institutions, to safeguard the stability of the Greek financial system. The Eurogroup will monitor very closely the economic and financial situation in Greece and the Eurogroup stands ready to reconvene to take appropriate decisions where needed, in the interest of Greece as euro area member.
We stand ready to assist and support Greece and the Greek people as required, following the expiration of the EFSF financial arrangement.  
[The statement is adopted by ministers from the euro area Member States, except Greece].


Υπουργική δήλωση για την 27 του Ιούνη, 2015
Οι Υπουργοί των κρατών μελών της ζώνης των 18 και τα θεσμικά όργανα πραγματοποίησαν άτυπη συνάντηση για να συζητήσουν την επικείμενη λήξη της τρέχουσας EFSF οικονομικού διακανονισμού με την Ελλάδα, μετά τη διάλυση των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.Η ενίσχυση της ΟΝΕ έχει συμβάλει στο να βοηθήσει τη ζώνη του ευρώ να ξεπεράσει την κληρονομιά της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Έχουμε κάνει δημοσιονομική εξυγίανση, έχουμε σε εφαρμογή φιλόδοξες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, επιτύχαμε τη βελτίωση της δημοσιονομικής και οικονομικής διακυβέρνησης μας,εμβάθυναμε τη χρηματοπιστωτική ενοποίηση και δημιουργήσαμε αποτελεσματικα firewalls. Είμαστε σε πολύ ισχυρότερη θέση από ό, τι κατά τη διάρκεια της κρίσης.Τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ σκοπεύουν να κάνουν πλήρη χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ. Αυτό θα συμπληρώσει τις ενέργειες που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να λάβει σε καθεστώς πλήρους ανεξαρτησίας και σύμφωνα με την εντολή της. ΕΤΧΣ και ΕΜΣ παραμείνουν τα ισχυρά μέσα με την πλήρη υποστήριξη μας όπως πάντα.Δεσμευόμαστε να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την περαιτέρω βελτίωση της ανθεκτικότητας των οικονομιών μας. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.Τονίζουμε ότι η λήξη του οικονομικού διακανονισμού EFSF με την Ελλάδα, χωρίς άμεση προοπτική μιας συμφωνίας στη συνέχεια, θα απαιτήσει τη λήψη μέτρων από τις ελληνικές αρχές, με την τεχνική υποστήριξη των θεσμικών οργάνων, για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η Ευρωομάδα θα παρακολουθεί πολύ στενά την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα και η Ευρωομάδα είναι έτοιμη να συνεδριάσει εκ νέου για να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, όπου χρειάζεται, προς το συμφέρον της Ελλάδα ως μέλος της ζώνης του ευρώ.Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, όπως απαιτείται, μετά από τη λήξη του οικονομικού διακανονισμού EFSF.[Η δήλωση που εγκρίθηκε από τους υπουργούς από τη ζώνη του ευρώ κράτη μέλη, εκτός από την Ελλάδα].

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου