expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΠΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ



Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που ακόμα
δεν άρχισαν καλά καλά παρατηρείται μία κατάσταση έντονης μυστικότητας με την Αμερική να βγαίνει νικήτρια και να παίζει ενεργό ρόλο για την συμφωνία και για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Πλέον με την νέα Νατοϊκή βάση που ετοιμάζουν οι Αμερικάνοι,οι σχέσεις Σκοπίων-Ελλάδος πρέπει
 να εξομαλυνθούν για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Με μια βάση τους, οι Αμερικανοί θα μπορούν να ελέγχουν όλη την περιοχή των Βαλκανίων και να μην επιτρέψουν την επέκταση της Ρωσίας, κάτι άλλωστε που ανέφερε ξεκάθαρα ο κ.Πάιατ κατά την ομιλία του αρχές του προηγούμενου μήνα στην Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα, θέλουν να ελέγχουν και τις εξελίξεις στην Τουρκία, αφού οι σχέσεις των ΗΠΑ με τον Ερντογάν και την γειτονική μας χώρα είναι πολύ κακές.

 Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαία, η αναφορά του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε επιθετικότητα της Τουρκίας, κατά τις επίσημες δηλώσεις του με τον Πρόεδρο Τραμπ στο Λευκό Οίκο.
Ενήμεροι για τις προθέσεις των Αμερικανών είναι και κάποιοι παράγοντες του Έβρου, ελάχιστοι αυτή την στιγμή, των οποίων ζητήθηκε η γνώμη για τις αντιδράσεις που ενδεχομένως θα υπάρξουν από μέλη του ΚΚΕ. 
Γιατί οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πλέον κανένα πρόβλημα με της ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ και από τους θεσμικούς τους ρόλους έκαναν ότι μπορούσαν για να διευκολύνουν πριν από καιρό την διέλευση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ απ΄την περιοχή μας. 
 Απ’ το περίφημο: “Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν πλέον στο… επενδυτές των λαών Αμεριάνοι καλωσήρθατε”.
Η Αλεξανδρούπολη άλλωστε πιστεύουν οι Αμερικανοί, ότι εκτός από μεγάλη σημασία όσον αφορά τους ενεργειακούς αγωγούς και το γεγονός ότι καθίσταται ενεργειακός κόμβος, είναι κομβικό γεωπολιτικό σημείο και για τον έλεγχο της περιοχής. 
Το υποδηλώνουν εξάλλου όσα έχει πει κατά καιρούς και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ, με τελευταίες αναφορές κατά την παρουσία του στην περιοχή, όταν διεξήχθη το 1ο Ενεργειακό Φόρουμ στην πρωτεύουσα του Έβρου. Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς πως με την έλευση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ο αγωγός θα περνά ελεύθερα από Σκόπια προς Ελλάδα χωρίς οι δύο χώρες να '' σφάζονται''.
Τα τελευταία νέα πάντως είναι πως  στο νέο όνομα θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία. Καλό θα ήταν να σκεφτούν και την επαναφορά του FYROM.

  Αντώνης Καρατζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου