nasdaq
Search in navarinoinvestment
auto slider
Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018
Κόλαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου
Έντονη η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου που διεξήχθη την προηγούμενη Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018!
O Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Πιτούλης με ερωτήσεις στον Δήμαρχο για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα στον Δήμο έφερε τον Χατζηδάκη σε δύσκολη θέση δημιουργώντας του μεγάλο εκνευρισμό ,
Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018
FROM THE ARCHIVE | John Steinbeck on Falling in Love: A 1958 Letter of Advice to His Lovesick Teenage Son

Among his correspondence is this beautiful response to his eldest son
Thom’s 1958 letter, in which the teenage boy confesses to have fallen
desperately in love with a girl named Susan while at boarding school.
Steinbeck’s words of wisdom — tender, optimistic, timeless, infinitely
sagacious — should be etched onto the heart and mind of every living,
breathing human being.
Στα σκαριά το νέο Γυμνάσιο-Λύκειο Κορώνης
|
Δημήτρης Καφανταρης,Α' Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ,Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος:
Σήμερα είναι πραγματικά μια πολύ «όμορφη» μέρα .
Μετά
από μεγάλη αγωνία αλλά και αγώνα πολλών χρόνων καταφέραμε και
παραλάβαμε ( το ΔΣ ) την μελέτη της κατασκευής του νέου , υπερσύγχρονο
σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου Λυκείου Κορώνης 2.500 τμ , την οποία
θα την καταθέσουμε την Παρασκευή στο ΕΠ «Πελοπόννησος 2013:20»
Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018
Τρίτη 26 Ιουνίου 2018
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
Oι αρχαίες γραφίδες από την Τσοπάνη Ράχη-Κοκκεβέϊκα
Τέχνεργα της ελληνιστικής περιόδου, τα οποία είχαν ανασκαφεί στη δεκαετία του 1960, μελετήθηκαν πρόσφατα με σύγχρονες τεχνικές που αποκάλυψαν το κάλλος και την πιθανή χρησιμότητά τους

Τρία αντικείμενα που βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πύλου κρατούσαν κρυμμένα μυστικά. Από τον καιρό της ανασκαφής τους οι αρχαιολόγοι δεν είχαν κατορθώσει να προσδιορίσουν τη χρήση τους. Η εξέτασή τους με σύγχρονες αναλυτικές μεθόδους ξαναζωντανεύει όμως τώρα ένα μέρος από το παρελθόν τους.
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
Γεώργιος Κορρές-Ο θρύλος της ανασκαφικής έρευνας στη Νοτιοδυτική Μεσσηνία και το Ναβαρίνο
![]() |
Γεώργιος Στ.Κορρές |
Ο Γεώργιος Στ. Κορρές (1940, αγγλικά:George Styl. Korres, γερμανικά: Georg Korres), είναι Έλληνας, πανεπιστημιακός,αρχαιολόγος και ομότιμος καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας τουΠανεπιστημίου Αθηνών.[1]
Ετικέτες
#gialovalagoonforworldheritageofunesco
,
greece
,
Hellenes
,
history view
,
myths
,
pylos
,
pylou
,
Pylou-Nestoros
,
Pyloy-Nestoros
,
science
Κυριακή 17 Ιουνίου 2018
Who is Matthew Nimetz

Matthew Nimetz (/ˈnɪmɪts/; born June 17, 1939) is an American diplomat. He is theUnited Nations Special Representative for thenaming dispute between Greece and theFormer Yugoslav Republic of Macedonia.[1]
Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018
This is everything we know about the organic matter found on Mars

The search for life on Mars has taken a step forward with the NASA Curiosity rover’s discovery of organic matter on the bottom of what was once a lake. It may once have been part of an alien life form or it might have a non-biological origin – either way this carbon would have provided a food source for any organic living thing in the vicinity.
Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018
Ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας-πΓΔΜ
Δόθηκε το απόγευμα το κείμενο της συμφωνίας της Ελλάδας με την πΓΔΜ στα κόμματα, μετά την απαίτηση όλης της αντιπολίτευσης να ενημερωθεί για το περιεχόμενό της.
Υπενθυμίζεται ότι συζήτηση για τη συμφωνία που συνομολόγησε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ θα πραγματοποιηθεί στην Βουλή, το πρωί της Παρασκευής, με τη Νέα Δημοκρατία να φέρεται αποφασισμένη να καταθέσει πρόταση μομφής.
Οι σημαντικότερες παραχωρήσεις από ελληνικής πλευράς, όπως προκύπτει από το κείμενο της συμφωνίας είναι το ζήτημα της ιθαγένειας που θα είναι Μακεδονική/Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και το θέμα της επίσημης γλώσσας που θα είναι η "μακεδονική γλώσσα".
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της συμφωνίας προβλέπονται τα εξής:
1. Το επίσημο όνομα θα είναι "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", το οποίο θα είναι το συνταγματικό όνομα και θα χρησιμοποιείται erga omnes, όπως προβλέπεται στη συμφωνία. Το σύντομο όνομα θα είναι "Βόρεια Μακεδονία".
2. Η ιθαγένεια θα είναι Μακεδονική/Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως θα εγγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
3. Η επίσημη γλώσσα θα είναι η "μακεδονική γλώσσα" όπως αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977, και περιγράφεται στο άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας συμφωνίας.
4. Οι όροι "Μακεδονία" και "Μακεδόνας" έχουν την έννοια που αποδίδεται στο άρθρο 7 της συμφωνίας.
5. Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτου θα είναι NM και NMK. Για όλους τους άλλους σκοπούς κωδικοί χώρας παραμένουν οι ΜΚ και MKD, όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό τυποποίησης.
Αναλυτικά, η συμφωνία έχει ως εξής:
H Μάχη της Μαγνησίας
Η μάχη της Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε το 190 π.Χ. ανάμεσα στους Σελευκίδες και τους Ρωμαίους στη Μαγνησία του Σιπύλου, κατά τη διάρκεια των πολέμων των Ρωμαίων για την κατάκτηση της Ελλάδας.
Ὁ Κωστῆς Παλαμᾶς καὶ ἡ Μακεδονία
.
Για τον Παλαμά, η Ελλάδα ήταν κάτι το πολύ πιο μεγάλο από όσο είναι και η πιο τρανή χώρα. Ήταν το απόλυτο. Ήταν όλα. Έτσι σκεφτόταν και, προ παντός, έτσι στοχάζονταν και οραματίζονταν οι άνθρωποι της εποχής του, η γενιά του.
Ήταν η μεγάλη γενιά που ένοιωθε ακόμη γύρω της ζεστό το Εικοσιένα. Έβλεπε πως το Εικοσιένα είχε μείνει μισό, πως είχε αρχίσει μόνο. Έπρεπε το Εικοσιένα να πραγματωθεί ολόκληρο. Από την Ελλάδα του ’21 είχε μείνει έξω η Μακεδονία. Όλα τείναν προς τα εκεί. Η μικρή Ελλάδα, η ατροφική Ελλάδα του 1850, του 1860, του 1870, του 1880, του1890, αν έμενε με το σώμα που είχε, θα πέθαινε. Ή θα έπρεπε να μεγαλώσει εδαφικά και σωματικά, ή θα πάθαινε ατροφία πλήρη και θα έσβηνε από τον χάρτη. Απότοκος αυτής της αναγκαιότητας ήταν ο άτυχος πόλεμος του 1897.
Ήταν η μεγάλη γενιά που ένοιωθε ακόμη γύρω της ζεστό το Εικοσιένα. Έβλεπε πως το Εικοσιένα είχε μείνει μισό, πως είχε αρχίσει μόνο. Έπρεπε το Εικοσιένα να πραγματωθεί ολόκληρο. Από την Ελλάδα του ’21 είχε μείνει έξω η Μακεδονία. Όλα τείναν προς τα εκεί. Η μικρή Ελλάδα, η ατροφική Ελλάδα του 1850, του 1860, του 1870, του 1880, του1890, αν έμενε με το σώμα που είχε, θα πέθαινε. Ή θα έπρεπε να μεγαλώσει εδαφικά και σωματικά, ή θα πάθαινε ατροφία πλήρη και θα έσβηνε από τον χάρτη. Απότοκος αυτής της αναγκαιότητας ήταν ο άτυχος πόλεμος του 1897.
Άρθρο 6 της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό
Απρόβλεπτες συνέπειες έχουν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για την ΠΓΔΜ αφού όπως προκύπτει από το Άρθρο 6 τίθενται εν αμφιβόλω τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία τα οποία έχουν διοργανωθεί από την αρχή του χρόνου καθώς ενδέχεται να εκληφθεί ως ενέργεια που «τη βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου Μέρους», όπως διευκρινίζεται στην παράγραφο 2 του συγκεκριμένου άρθρου.
Τρίτη 5 Ιουνίου 2018
Israel Wants US to Keep F-35 'Upgrade Capabilities' Secret From Turkey
According to a top Israeli defense official, the Jewish state seeks to remain the only country in the region with F-35 jets to maintain its military's qualitative edge. The discussions between Israel and the United States have also reportedly touched upon the jet's performance-enhancing software; unnamed sources confirmed to Haaretz that the matter is "part of the negotiations," while Israel has denied having talks over the F-35 deal, under which Turkey is expected to obtain 100 stealth fighter jets.
Κυριακή 3 Ιουνίου 2018
Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ENERGY CITIES
Δημήτρης Καφαντάρης(Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος,Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ,Πρόεδρος Δικτύου ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ):
Παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη , του Δημάρχου Αραδίππου Ευαγγέλου Ευαγγελίδη και της Εκτελεστικής Δντρια του δικτύου των 1000 Ευρωπαϊκών πόλεων ENERGY CITIES
καταθέσαμε την αίτηση συμμετοχής του δικτύου μας « Βιώσιμη Πόλη» , ως μέλος στο δίκτυο Energy Cities.
Paeonia-Was the Former Yugoslav Republic of Macedonia ever part of Greece?
Alan Piersonn, MA from Heidelberg University
The modern Slavic Republic of Macedonia (FYROM) corresponds to ancient Paeonia, not to ancient Macedonia, which was – and still is – a part of Greece. Paeonia was annexed by the ancient Greek kingdom of Macedon in 358 BC, but it was not really Macedonia, consequently it wasn’t a part of Greece. Likewise, for example, Egypt, may have been ruled by Macedonians, including the famous Cleopatra, but it was never called Macedonia or was a part of Greece.
“Macedonia, of course, is a part of Greece.” (Strabo, "Geography", 7, Frg. 9)
“Paeonia is to the east of these nations, and to the west of the Thracian mountains; on the north it lies above Macedonia.” (Strabo, “Geography”, 7, Frg. 4)
"The so-called Republic of 'Macedonia' [FYROM] is located in what was ancient Paeonia and the ancient Paeonians were non-Greeks whom the Greeks (Macedonians) conquered and incorporated into their European empire." (Paul Cartledge, University of Cambridge, UK)
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις
(
Atom
)