expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Η μεσσηνιακή πατάτα και οι ντόπιοι υπονομευτές της



Όταν ο αγροδιατροφικός τομέας βάλλεται από αυτούς που θα έπρεπε να τον στηρίξουν τότε μην περιμένετε πολλά σαν χώρα αλλά ούτε και σαν τόπος.
Ένας από τους λόγους που η χώρα μας έχει λιγοστά θανατηφόρα κρούσματα από την επιδημία του covid-19 είναι το ανοσοποιητικό σύστημα των Ελλήνων.
Αυτό οφείλεται στη διατροφή τους σε μεγάλο βαθμό.
Π.χ η #ΜεσσηνιακήΠατάτα δεν έχει καμία σχέση με την αιγυπτιακή, την πολωνική ή την κινέζικη.
Δεν εφαρμόζουμε τα ίδια πρωτόκολλα ασφαλείας(στην καλλιέργεια) σαν χώρες, δεν έχουμε την ίδια ηλιοφάνεια, ούτε τα ίδια επίπεδα ρύπανσης...
Στο προκείμενο, κάποιοι θέλουν να βγάλουν κέρδος. Και εμείς μαζί τους.
Να γνωρίζουν όμως ότι επιλέγουν συνειδητά να εμπορευτούν ένα εισαγόμενο προϊόν πολύ κατώτερο ποιοτικά από το ελληνικό και δη μεσσηνιακό και που ίσως αποτελεί υγειονομικό κίνδυνο!
(Πολλές από τις τρίτες χώρες που εισαγουμε κηπευτικά χρησιμοποιούν ακόμα προϊόντα φυτοπροστασιας, η έγκριση των οποίων έχει καταργηθεί στη χώρα μας και την Ε. Ε δεκαετίες τώρα).
Τώρα, αν θέλουμε να δικάσουμε και να καταδικάσουμε αυτούς που παράγουν·ας το κάνουμε.
Να ξέρουμε όμως ότι... με πίστωση καλλιεργούν!

Το παρακάτω φωτογραφικό απόσπασμα είναι από άρθρο σε διαδικτυακό τόπο της Μεσσηνίας...

1 σχόλιο :