expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Η μεσσηνιακή πατάτα και οι ντόπιοι υπονομευτές της



Όταν ο αγροδιατροφικός τομέας βάλλεται από αυτούς που θα έπρεπε να τον στηρίξουν τότε μην περιμένετε πολλά σαν χώρα αλλά ούτε και σαν τόπος.
Ένας από τους λόγους που η χώρα μας έχει λιγοστά θανατηφόρα κρούσματα από την επιδημία του covid-19 είναι το ανοσοποιητικό σύστημα των Ελλήνων.
Αυτό οφείλεται στη διατροφή τους σε μεγάλο βαθμό.
Π.χ η #ΜεσσηνιακήΠατάτα δεν έχει καμία σχέση με την αιγυπτιακή, την πολωνική ή την κινέζικη.
Δεν εφαρμόζουμε τα ίδια πρωτόκολλα ασφαλείας(στην καλλιέργεια) σαν χώρες, δεν έχουμε την ίδια ηλιοφάνεια, ούτε τα ίδια επίπεδα ρύπανσης...
Στο προκείμενο, κάποιοι θέλουν να βγάλουν κέρδος. Και εμείς μαζί τους.
Να γνωρίζουν όμως ότι επιλέγουν συνειδητά να εμπορευτούν ένα εισαγόμενο προϊόν πολύ κατώτερο ποιοτικά από το ελληνικό και δη μεσσηνιακό και που ίσως αποτελεί υγειονομικό κίνδυνο!
(Πολλές από τις τρίτες χώρες που εισαγουμε κηπευτικά χρησιμοποιούν ακόμα προϊόντα φυτοπροστασιας, η έγκριση των οποίων έχει καταργηθεί στη χώρα μας και την Ε. Ε δεκαετίες τώρα).
Τώρα, αν θέλουμε να δικάσουμε και να καταδικάσουμε αυτούς που παράγουν·ας το κάνουμε.
Να ξέρουμε όμως ότι... με πίστωση καλλιεργούν!

Το παρακάτω φωτογραφικό απόσπασμα είναι από άρθρο σε διαδικτυακό τόπο της Μεσσηνίας...

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Θανατηφόροι ιοί που γονάτισαν την ανθρωπότητα


Πανώλη του Ιουστινιανού

 Η πιο θανατηφόρα πανδημία που γνώρισε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία και ο κόσμος γενικότερα, με τον ιό να θεωρείται πρόγονος της βουβωνικής πανώλης που έκανε μετέπειτα την εμφάνιση του τον 14ο αιώνα. Οι σύγχρονοι ιστορικοί και επιδημιολόγοι αναφέρουν πως ο ιός ήλθε από τα περίχωρα του σύγχρονου Καζακστάν. Η αρχική πανούκλα σκότωσε τελικά ίσως το 40% των κατοίκων της πόλης και προκάλεσε το θάνατο έως και του ενός τέταρτου του ανθρώπινου πληθυσμού της Ανατολικής Μεσογείου Απώλειες: 25 – 50 εκατομμύρια. 





Βουβωνική πανώλη

Το δώρο του 14ου αιώνα στην ανθρωπότητα. Εμφανίστηκε το 1347 όταν τα γενοβέζικα πλοία έφεραν από την Μαύρη Θάλασσα την πανδημία στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι ψύλλοι και τα ποντίκια που έγιναν φορείς του εντεροβακτηριδίου yersinia pestis έκαναν τα υπόλοιπα και ο κοσμάκης άρχισε να πέφτει σαν τις μύγες με αποτέλεσμα να χαθεί το 1/3 του πληθυσμού της εποχής. Απώλειες: 75 – 100 εκατομμύρια. 






Ισπανική γρίπη

Λίγο μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, πρώτοι οι στρατιώτες ξεκίνησαν να εμφανίζουν συμπτώματα κρυολογήματος που εξελίχθηκαν σε αιμοπτύσεις και πνευμονικά οιδήματα. Η ισπανική γρίπη ήρθε από την Άπω Ανατολή, αλλά ονομάστηκε έτσι εξαιτίας του ισπανικού Τύπου που πρώτος μετέδωσε την είδηση. Δεν περιορίστηκε στην Ευρώπη αφού έφτασε στην Ινδία, τη Νότιο Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία. Το φτέρνισμα ή και ο βήχας αρκούσαν για να κολλήσεις. Απώλειες: 50 – 100 εκατομμύρια.







Χολέρα

 Γίνεται ο κόσμος να πεθαίνει από τις διάρροιες; Φυσικά και γίνεται. Η χολέρα μέχρι και την στιγμή που διαβάζεις αυτό το κείμενο, έχει στο δυναμικό της πάνω από δέκα κρούσματα με το πρώτο να σημειώνεται σε Ασία και Ευρώπη στις περιόδους 1816-1826. Παρότι υπάρχουν αντιβιοτικά, η χολέρα συνεχίζει να ευθύνεται για τον θάνατο 130.000 ανθρώπων ετησίως. Απώλειες μέχρι σήμερα: Πάνω από 5 εκατομμύρια. 




AIDS 

 Η μάστιγα του περασμένου αιώνα συνεχίζεται. Από το 2018 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι είναι φορείς του ιού ενώ ετησίως πεθαίνουν χιλιάδες σε όλο τον κόσμο. Από τις αρχές του 1960 που ο ιός ξεκίνησε να εμφανίζεται μέχρι και σήμερα, ο ιός συνεχίζει ακάθεκτος. Απώλειες μέχρι σήμερα: Περίπου 50 εκατομμύρια. 





 
Γρίπη των Χοίρων(Η1Ν1)
 Η πανδημία της γρίπης ξεκίνησε το 2009 στο Μεξικό και δεν άργησε να εξαπλωθεί σε 214 χώρες σε όλο τον κόσμο. Θα το ονόμαζες και «κοκτέιλ ιού» μιας και η σύνθεση του αποτελούταν από την γρίπη των πτηνών, την ανθρώπινη κοινή γρίπη και μία προηγμένη influenza. Παρότι το 21% του πληθυσμού κόλλησε τον ιό, χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από την γρίπη και τα έντονα συμπτώματα που ξεκινούσαν από βήχα και συνάχι και έφταναν μέχρι υψηλό πυρετό και διάρροιες. Απώλειες: 151.000 – 579.00.