expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

''Πεντάστερη'' επενδύση από Libra Group

Νέες ''πεντάστερες'' επενδύσεις από Libra Group και Costa Navarino  στη Μεσσηνία
Της Στεφανίας Σούκη
Μετά την Costa Navarino που προχωρά σταδιακά στην επόμενη φάση του επενδυτικού της πλάνου με τη δημιουργία νέας μονάδας και πολυτελών κατοικιών, μια ακόμη ''πεντάστερη'' επένδυση δρομολογείται στην περιοχή της Μεσσηνίας με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2017.
Η Grace Hotels, του Libra Group, του γνωστού διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου που ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Λογοθέτη, προτίθεται να αναπτύξει μία νέα ξενοδοχειακή μονάδας στην Καλαμάτα, που θα περιλαμβάνει και βίλλες προς πώληση. Το ξενοδοχείο Grace Kalamata, θα βρίσκεται λίγο έξω από την ιστορική πόλη της Καλαμάτας και θα διαθέτει 125 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, καθώς και 40 μοναδικού σχεδιασμού βίλες, τριών, τεσσάρων ή πέντε υπνοδωματίων.
Το ξενοδοχείο θα διαθέτει εστιατόρια, δύο μπαρ, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις SPA και θεραπείες ομορφιάς, αναζωογόνησης και ευεξίας, συνεδριακούς χώρους καθώς και ειδικές εγκαταστάσεις για τους μικρούς επισκέπτες, αλλά και για τα θαλάσσια σπορ.
Το Grace Kalamata, θα βρίσκεται περίπου 20 χλμ. δυτικά της Καλαμάτας, στην περιοχή της Βελίκας, στην άκρη μιας αμμώδους παραλίας 300 μέτρων. Το σημείο επελέγη δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή, προσφέρει πολλαπλές επιλογές για τους επισκέπτες (την παραθαλάσσια πόλη της Πύλου και το παλάτι του Νέστορα, που αποτελεί ένα από τα καλύτερα σωζόμενα δείγματα Μυκηναϊκού ανακτόρου, έως και το γνωστό για τις ιαματικές πηγές Λουτράκι). Οι ιστορικές πόλεις του Ναυπλίου και της Μονεμβασιάς είναι επίσης σε κοντινή απόσταση, ενώ οι παραλίες της περιοχής, θα είναι εύκολα προσβάσιμες και σε κοντινή απόσταση από το Grace Kalamata.
Το Grace Kalamata θα απέχει περίπου 2½ ώρες από την Αθήνα και 13 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Θα είναι το τέταρτο ξενοδοχείο, που εντάσσεται στην ομάδα των ξενοδοχείων Grace στην Ελλάδα, μετά τα βραβευμένα διεθνώς Grace Mykonos και Grace Santorini καθώς και του Grace Kea που βρίσκεται υπό κατασκευή.
Τα Grace Hotels μαζί με τα  Aria Hotels και τα US Hotels είναι το ''τρίπτυχο'' στον πολλά υποσχόμενο κλάδο του τουρισμού για το Libra Group. Ο όμιλος συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις επενδύσεις εντός και εκτός Ελλάδας, δηλώνοντας αυτή την στιγμή''παρών'' σε Αμερική, Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Ασία: Για την αλυσίδα των Grace Hotels, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε το επίσημο άνοιγμα του Grace Cafayate στην Αργεντινή και μέσα στο 2014 θα λειτουργήσουν  και το GraceSt. Moritz και το Grace Marrakech, ενώ στην έτερη αλυσίδα του ομίλου, τα Aria Hotels, μέσα στο Δεκέμβριο άνοιξε ανανεωμένο τις πύλες του το Elatos Resort & Health Spa, το οποίο εντάχθηκε, πιο πρόσφατα, από το καλοκαίρι του 2013, στο δυναμικό του ομίλου.
Οσον αφορά το σχεδιασμό για το νέο έτος, από τα πλέον φιλόδοξα projects αυτή την στιγμή του ομίλου Libra  είναι η ενίσχυση της παρουσίας των Grace Hotels εντός και εκτός Ελλάδας. Ο όμιλος ενέταξε στο δυναμικό του ήδη από τον Οκτώβριο του 2013  το ξενοδοχείο  La Margna στο Σαίν Μόριτζ, το οποίο θα λειτουργήσει ως La Margna με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και χωρίς κάποια αλλαγή για όλη τη χειμερινή περίοδο  2013/2014 και στη συνέχεια θα ενταχθεί σε ευρύ πρόγραμμα αναβάθμισης. Για την Ελλάδα, όπου ο όμιλος έχει παρουσία ήδη από το 2007, το επόμενο, άμεσο βήμα για την αλυσίδα των Grace Hotels αφορά το Grace Kea. Όταν θα λειτουργήσει, το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει περίπου 30 δωμάτια όλα με δική τους ιδιωτική πισίνα, εστιατόρια, SPA και Fitness Center, με στόχο για τον όμιλο να ξεκινήσει τις εργασίες μέσα στο 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου