expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Απλούστερη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ: Το Συμβούλιο επιβεβαίωσε τη συμφωνία με το Κοινοβούλιο




Η ΕΕ απλουστεύει τους κανόνες για τη χρήση κονδυλίων από τον προϋπολογισμό της. Στις 19 Απριλίου 2018 η Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου (ΕΜΑ) ενέκρινε συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τον αποκαλούμενο κανονισμό «Omnibus» για τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.
Ο κανονισμός θα τροποποιήσει τον ισχύοντα δημοσιονομικό κανονισμό, ο οποίος καθορίζει ένα γενικό πλαίσιο για τη διαχείριση του προϋπολογισμού, καθώς και μια σειρά πράξεων που διέπουν τα πολυετή προγράμματα της ΕΕ σε συγκεκριμένους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής για τη συνοχή.
Θα θεσπιστούν απλούστεροι κανόνες για τη χρήση των διαφόρων ειδών κονδυλίων, ανεξάρτητα από το αν η διαχείρισή τους γίνεται άμεσα από την Επιτροπή, έμμεσα από διάφορα όργανα και οργανισμούς ή από κοινού με εθνικές αρχές.
"Το βασικό κίνητρο για τη μεταρρύθμιση αυτή ήταν η επιθυμία μας να διευκολύνουμε τη ζωή όσων λαμβάνουν και διαχειρίζονται κονδύλια της ΕΕ. Επρόκειτο για σαφές αίτημα προς τους νομοθέτες της ΕΕ τα τελευταία χρόνια. Αλλά τα οφέλη δεν σταματούν εκεί: αναμένουμε ταχύτερη εκτέλεση, με χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερο αντίκτυπο των πολιτικών στην πράξη και ευκολότερη πρόσβαση για τους μικρούς δικαιούχους."
κα Marinela Petrova, Υφυπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου