expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Ο Τσίπρας καλωσορίζει την Μέρκελ στην Αθήνα-Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή

Για πρώτη φορά από το 2014, η Angela Merkel ταξίδεψε στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους χαιρέτησε με φιλιά και ευγενικά λόγια.Τις παλιές εντάσεις θέλουν να αφήσουν και τα δύο πίσω.
Η Γερμανία και η Ελλάδα επιθυμούν να προχωρήσουν μαζί μετά από τις σοβαρές στρεβλώσεις στην κρίση του χρέους στον αγώνα κατά του εθνικισμού και για μια αλληλέγγυα ευρωπαϊκή πολιτική για τους πρόσφυγες. Έχουμε μάθει να «δουλεύουμε καλά, ακόμη και αν έχουμε πολύ διαφορετικές θέσεις όσον αφορά το περιεχόμενο», δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά από συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα. Αυτό ήταν επιτυχημένο μόνο επειδή εμπιστευόταν ο ένας τον άλλο και έκανε τα πράγματα σαφή ", αλλά πάντα με στόχο την εξεύρεση λύσης".Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο αφορούσαν κυρίως:
  • τη βελτιωμένη γερμανοελληνική σχέση
  • τη συμμόρφωση με το σύμφωνο για τα πρόσφυγα μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας
  • τη διαφωνία ονόματος μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας .
Η Μέρκελ στην Ελλάδα
SIMELA PANTZARTZI / EPA-EFE / REX
Η Μέρκελ στην Ελλάδα
Ο Τσίπρας έλαβε Μέρκελ με φιλιά στα αριστερά, φιλιά στα δεξιά. «Σήμερα μπαίνεις σε μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα που μεγαλώνει», είπε. Η Ελλάδα είναι "μέρος των λύσεων και όχι το πρόβλημα". Οι προηγούμενες εντάσεις έχουν ξεπεραστεί ( διαβάστε εδώ ).
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών: «Τα στερεότυπα των τεμπέληδων ελληνικών και των αυστηρών Γερμανών έχουν τελειώσει». Πρόσθεσε: «Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή και η συνεργασία μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας θα είναι καθοριστικής σημασίας τα επόμενα χρόνια». Ο Τσίπρας επεσήμανε εν συντομία το ελληνικό αίτημα για γερμανικές αποζημιώσεις για καταστροφή κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό το θέμα είναι ανοιχτό στην Αθήνα.
Παρά το γεγονός ότι οι μέρες που πέρασαν, όταν η Μέρκελ είχε διασύρεται από εξαγριωμένους διαδηλωτές ως το 2012 σε αφίσες με μουστάκι του Χίτλερ, η κυβέρνηση ήταν η πρώτη επίσκεψη της καγκελαρίου από το 2014 δεν ενέχει κινδύνους. Η κεντρική πλατεία Συντάγματος έκλεισε για διαδηλώσεις. Στο περιθώριο της επίσκεψης, η αστυνομία διέσχισε δακρυγόνα σε περίπου 700 αριστερούς διαδηλωτές. Αλλά η κατάσταση μετριάστηκε γρήγορα, ανέφεραν οι δημοσιογράφοι. Το 2012 υπήρχαν ακόμα 35.000 διαδηλωτές αντι-Μέρκελ μπροστά από το Κοινοβούλιο στην Αθήνα.
Kanzlerin Merkel steht neben Griechenlands Ministerpräsident Tsipras und spricht bei einer Pressekonferenz ins Mikrofon.Griechenlands Ministerpräsident Tsipras unterhält sich über einen Tisch hinweg mit Kanzlerin Merkel.
Kanzlerin nach dem Gespräch mit @tsipras_eu: Die Menschen in Griechenland sind durch eine sehr, sehr schwierige Zeit gegangen. Es freut mich, dass die Situation heute eine andere und die Arbeitslosigkeit gesunken ist.
33 Nutzer sprechen darüber

Με δεδομένη την ενίοτε δραματική κατάσταση στα στρατόπεδα προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου Μέρκελ κάλεσε Τσίπρας ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες για τον επαναπατρισμό των προσφύγων προς την Τουρκία. Ο Τσίπρας κάλεσε τους Ευρωπαίους να αντισταθούν στις λαϊκιστικές δυνάμεις που ήθελαν να ρίξουν την ΕΕ πίσω σε «σκοτεινές στιγμές».
Ο Καγκελάριος ζήτησε την ομοιόμορφη εφαρμογή του Συμφώνου Προσφύγων ΕΕ-Τουρκίας του 2016 για την Ελλάδα . "Η κατάσταση στα νησιά είναι ακόμα πολύ, πολύ δύσκολη". Ο επαναπατρισμός των προσφύγων στην Τουρκία εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής. Θέλουν να εργαστούν για το "ότι αυτό το μέρος της συμφωνίας μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα καλύτερα." Η Γερμανία είναι έτοιμη να συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης στα νησιά.
Η Μέρκελ επαινεί την στάση του Τσίπρα στην ερώτηση της Μακεδονίας
Ο Καγκελάριος κάλεσε την ελληνική πολιτική να εγκρίνει τη συμφωνία της Αθήνας με τα Σκόπια για να ξεπεράσει τη διαφωνία ονόματος με τη Μακεδονία. «Δεν παρεμβαίνω στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας», είπε ταυτόχρονα. Η υπέρβαση της διαφοράς θα ωφελήσει όλες τις πλευρές. Τα Σκόπια και η Αθήνα συμφώνησαν τον Ιούνιο ότι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα μετονομάσει τη Βόρεια Μακεδονία. Η Αθήνα δεν θα μπλοκάρει πλέον την ένταξη του βόρειου γείτονά της στο ΝΑΤΟ και πλέον στην ΕΕ. Η Μέρκελ εξήρε την αποφασιστική στάση του Έλληνα πρωθυπουργού.
Περαιτέρω σχέδια του Καγκελαρίου στην Ελλάδα
Η Παρασκευή είναι ένα πρωινό με εκπροσώπους της Ελλάδας από τον πολιτισμό, την επιστήμη και τις επιχειρήσεις στο πρόγραμμα της Μέρκελ. Στη συνέχεια συμμετέχει σε μια συζήτηση με τους μαθητές για το μέλλον της Ευρώπης στο Γερμανικό Σχολείο της Αθήνας.
Στον τάφο του άγνωστου στρατιώτη στην Αθήνα, ο καγκελάριος θέλει να βάλει στεφάνι. Επίσης συναντά τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη του Συντηρητικού Κόμματος Νέα Δημοκρατία. Έχει μεσημεριανό με εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων.
kmy / dpa / AFP


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:Google Translator

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου