expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Ξεκινά σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 
Ξεκινά σήμερα στην Καλαμάτα από το πρωί στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" στο Διοικητήριο το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και στις 8 μ.μ. θα γίνει η επίσημη έναρξή του.
Η εκπαιδευτική ζώνη ξεκινά στις 9 το πρωί και περιλαμβάνει τις εξής ταινίες: "Εργαστήρι αιώνων" σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ευθυμίου, "Οι Θεοί πέρα και γύρω από εμάς" σε σκηνοθεσία Verginia Kostandinova, "TO.ΡΑ.ΚΕ" σε σκηνοθεσία Φίλιππου Κουτσάφτη, "Ες αύριον τα σπουδαία: Αφροδίτη μια χαρισματική προσωπικότητα". Στις 5 μ.μ. ξεκινά συζήτηση με θέμα "ερασιτεχνικός κινηματογράφος". Στις 8 μ.μ. θα γίνει η τελετή έναρξης με χορευτικό σόλο από την Ναυσικά Πέππα -Τριαντάρη εμπνευσμένο από το ντοκιμαντέρ "Attention. A Life in Extremes" του Sascha Koellnreitner. Μετά τους χαιρετισμούς θα προβληθεί η ταινία αυτή, το "Attention - A Life in Extremes (2014) / Προσοχή! Μια ζωή στα άκρα" του Sascha Köllnreitner, στο πλαίσιο του αφιερώματος στο αυστριακό ντοκιμαντέρ. Ο δημιουργός είναι γνωστός στους αθλητές της κατάδυσης, που τον γνώρισαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του στην Καλαμάτα, στους αγώνες κατάδυσης το καλοκαίρι του 2012.
Περίληψη του ντοκιμαντέρ: Τρεις εξαιρετικοί αθλητές ακολουθούνται στο απαιτητικό πεδίο των extreme sports. Πετούν κατά μήκος απόκρημνων βράχων, κάνουν καταδύσεις δίχως οξυγόνο στα βάθη της θάλασσας και δοκιμάζουν τις ικανότητες του ανθρώπινου σώματος κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου αγώνα αντοχής με ποδήλατο. Ποια τα κίνητρα και οι σκέψεις που τους μετέτρεψαν σε σύγχρονους ήρωες; Τι είναι αυτό που ασκεί γοητεία στα άτομα που εκθέτουν τους εαυτούς τους σε υψηλούς κινδύνους; Η ταινία ακολουθεί αυτούς τους ανθρώπους στην προσπάθειά τους να βρουν τα όρια της απόδοσης. Γνωρίζουμε το περιβάλλον τους, τους ανθρώπους που τους συντροφεύουν, αλλά ακούμε επίσης και τις φωνές των επικριτών τους. Αφουγκραζόμαστε τους φόβους και τις επιθυμίες των οικογενειών τους και του στενού φιλικού τους κύκλου και ριψοκινδυνεύουμε μαζί τους, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην ψυχή των αθλητών.  Και ποια είναι τα σημαντικά κίνητρα γι’ αυτές τις επιδιώξεις; Είναι η δίψα για δόξα; Η δίψα για αθανασία; Ή μήπως η δίψα για την απόλυτη εμπειρία ζωής;
Οσον αφορά το κομμάτι "Ντοκιμαντέρ και ερασιτεχνικός κινηματογράφος: τα δυσεύρετα ντοκιμαντέρ του Αγγελου Δελή και του Βασίλη Τριανταφύλου. Το αρχείο των ανωνύμων", το Οπτικοακουστικό Αρχείο των Ανωνύμων ιδρύθηκε το 2002 στην Αθήνα με σκοπό τη διάσωση, ψηφιοποίηση και αξιοποίηση/μελέτη των ερασιτεχνικών ταινιών 8 και 16 m.m. Σήμερα, μετά από 13 χρόνια διαδρομής, διαθέτει στη συλλογή του πάνω από 50 ώρες υλικού, που εκτείνεται από οικογενειακές ταινίες με στιγμιότυπα από διακοπές και γιορτές μέχρι ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, γυρισμένες από μη επαγγελματίες, και οι οποίες κατά κανόνα κινήθηκαν έξω από το επίσημο κύκλωμα διανομής, συνεπώς παραμένουν δυσεύρετες. Ο Νίκος Μητρογιαννόπουλος, εκπροσωπώντας το Αρχείο των Ανωνύμων, παρουσιάζει τα ντοκιμαντέρ 2 εκ των πλέον σημαντικών ερασιτεχνών κινηματογραφιστών στη δεκαετία του 1970: του Αγγελου Δελή και του Βασίλη Τριανταφύλλου καθώς και μια ανθολογία με υλικό από το Αρχείο των Ανωνύμων. Στη συζήτηση θα παραβρεθεί ο Αγγελος Δελής.
Το Φεστιβάλ είναι ένα πανόραμα ντοκιμαντέρ της τελευταίας 5ετίας και δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Στην Καλαμάτα οι προβολές και οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας "Αλέξανδρος Κουμουνδουρος", στην Τρίπολη στο Μαλλιαροπούλειο, στη Σπάρτη και στη Μεγαλόπολη στο Πνευματικό Κέντρο, στην Αμαλιάδα στο σινεμά της πόλης.
Ολες οι προβολές και τα σεμινάρια είναι ελεύθερα στο κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες www.peloponnisosdocfestival.com, 27210 62151 (κ. Κυριαζόπουλος).


Πηγή;  eleftheriaonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου