expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Viva Greece-Και Συμφωνία και Δοση Μαμούθ και Ελάφρυνση του Χρεους


Eurogroup: “Φως” στο … τούνελ! Και δόση μαμούθ (10,3 δις) και ελάφρυνση του χρέους και το ΔΝΤ στον “πάγκο” μεχρι τη βιωσιμότητα.

Τα πήρε σχεδόν όλα, η ελληνική πλευρά στο Eurogroup. Η ανάρτηση του Νταισελμπλουμ στον λογαριασμό του μετρα τη συνεντευξη, τα λέει όλα: “αυτά που συμφωνήσαμε σήμερα δεν θα τα φανταζόμουν πριν μερικούς μήνες, γνωριζοντας το #Eurogroup και την κυβέρνηση μου”…
Τόμσεν: Το Ταμείο θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα της ελάφρυνσης του χρέους θα το κάνουν βιώσιμο.

H Ελλάδα λοιπόν, πήρε τη δοση μαμούθ των 10,3 δις ( 7,5 τον Ιούνιο και 2,8 τον Σεπτέμβριο ), βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα ελαφρυνσης του χρέους ( περαιτερω μειωση επιτοκίων, επιστροφη 20 δις και από τον μηχανισμο σταθερότητας κλπ ) αλλά και ρητή δεσμευση για μακροπροθεσμη ελαφρυνση το 2018 μετά τη λήξη του προγράμματος. Αποδέσμευση της Ελλάδας από συγκεκριμένα πλεονάσματα μετά το 2018, που σημαινει ότι μπάινει στο “ραφι” ο “κόφτης” και πλάνο χρηματοδότηησς του ελληνικού χρέους που μπορεί δυνητικά να αγγιξει και τα 120 δις από τον EFSF. Παράλληλα το ΔΝΤ συνεχίζει να συμμετέχει αλλά μονο υποστηρικτικά στο ελληνικο πρόγραμμα, μεχρι να αξιολογήσει ξανά στο τέλος του χρόνου την βιωσιμότητα του ελληνικου χρέους και τότε να αποφασίσει το ΔΣ του Ταμείου αν τελικά θα χρηματοδοτήσει το ελληνικό πρόγραμμα η όχι.
 
via 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου