expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Γνωρίζοντας την Salford City FC

Προσθήκη λεζάντας
 Φεύγοντας από τα αθλητικά και ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ελλάδας, σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι την Αγγλία σε μια από τις ομορφότερες πόλεις του Manchester,το Salford.
 To Salford είναι μια πόλη των 245,000 κατοίκων περίπου και η καρδιά του βρετανικού ποδοσφαίρου φέτος χτυπάει για τα καλά εκεί, παρ'όλο που βρίσκεται μόνο στην έκτη κατηγορία Αγγλίας και συγκεκριμένα στην Vanarama Conference north.
  Εύλογα λοιπόν γεννιέται η απορία να δούμε ποιος είναι ο λόγος που πήραμε την απόφαση να ασχοληθούμε με αυτή την ομάδα. Ίσως ένα αφιέρωμα σε ένα από τα μεγαθήρια του Αγγλικού ποδοσφαίρου να ήταν πιο ενδιαφέρον αλλά η συγκεκριμένη έχει πολλά στοιχεία που παρακίνησαν την προσοχή μου βλέποντας πως το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ατζέντηδες και λίρες. Υπάρχει ακόμα ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο και η Salford είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα.
(φωτ.Moor lane stadium)

  Για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, είναι τρόπος ζωής. Πόσο μάλλον για τις μεγάλες μορφές της Manchester united, Ryan Giggs, Paul Scholes , Garry και  Phill Neville.
Η αναφορά γίνεται γιατί αυτή η τετράδα αστέρων του Αγγλικού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι οι ιδιοκτήτες της ομάδας του Salford. Γνώριζαν από την αρχή την ομάδα και δεν το σκέφτηκαν και πολύ για να αναλάβουν τα λιοντάρια,το καμάρι του Salford.
H συνεργασία με την Manchester, η παρέλαση αστέρων και η εμπειρία που κουβαλούν οι ιδιοκτήτες ανέβασαν όχι μόνο σε φήμη αλλά και σε ποιότητα την ομάδα κάνοντας την ελκυστική και συνάμα ανταγωνιστική κάνοντας κάθε Σάββατο το Moor lane stadium να γεμίζει ασφυκτικά από φιλάθλους κάτι που θα ζήλευαν ομάδες δύο και τρεις κατηγορίες πιο πάνω.(φωτ. ιδιοκτήτες ομάδας)

  Χτίζοντας λοιπόν τις πολύ γερές βάσεις η ομάδα έβαλε τον πήχη ψηλά και φάνηκε αυτό πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Οι πολύ καλές προπονητικές εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με την καλή γνώση της μεταγραφικής αγοράς από του ιθύνοντες του συλλόγου έπαιξαν αναμφίβολα σημαντικό ρόλο αυτό άλλωστε φαίνεται και στο γήπεδο καθώς η Salford είναι πρώτη αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα.
Αρχίζοντας την σεζόν το καλοκαίρι ήρθαν νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Ο Diseruvwe από την Kiddermister στην επίθεση , ο ιταλοάγγλος Pelergianni με παραστάσεις από τις μεγάλες κατηγορίες της Αυστραλίας και o πολύπειρος αμυντικός της Gateshead Liam Hogan έδειξαν τις προθέσεις των προπονητών αλλά και των διοικούντων για την φετινή σεζόν.
Μέχρι που ήρθε η ώρα να κάνουν το μεταγραφικό μπαμ που θα τους εξασφάλιζε τον τίτλο. To μπαμ αυτό έγινε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο επιθετικό της τρίτης κατηγορίας της Αγγλίας Jack redshaw. Η καριέρα του τεράστια, τα γκολ που έχει φιλοδωρήσει κατά καιρούς αμέτρητα, πείρα, μυαλό και άσβηστο πάθος για ποδόσφαιρο.
Ο 26χρονος Jack έχει πλούσιο βιογραφικό, έμεινε γia 3 χρόνια στην Man.City (2007-2010) όπου ξεκίνησε και την καριέρα του.
Δοξάστηκε με τις ομάδες της Morcambe και της Blackpool έχοντας πετύχει σε αυτές τις δύο ομάδες σε διάστημα 5 χρόνων 80 περίπου γκολ. Φέτος με τον Diseruvwe και τον Mike Phenix συνιστούν μια τριάδα φωτιά κάτι που το έχει δείξει εξ' αρχής η ομάδα στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας τα 12 από τα 23 μέχρι στιγμής γκολ που έχει πετύχει όλη η ομάδα.

[φωτ. Jack Redshaw (9συμ.5γκολ)]

  Κλείνοντας λοιπόν αυτή η ομάδα οφείλουμε να πούμε πως έχει μέταλλο, έχει πίστη, έχει πάθος και σίγουρα πέραν από φαβορί για την άνοδο με κατάκτηση τίτλου, σίγουρα είναι ένας σύλλογος που στο μέλλον θα μας απασχολήσει περισσότερο.

Α. Καρατζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου