expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ιωάννης Σταθόπουλος,δήμαρχος Αγίας Παρασκευής για ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι -Ούτε η καταστροφή,ούτε η σωτηρία των δήμων



«Η τελική μορφή του "Κλεισθένη" έχει αρκετές θετικές ρυθμίσεις για τη λειτουργία και αποδοτικότητα των δήμων της χώρας (όπως αναπτυξιακές δυνατότητες, συμμετοχή σε οργανισμούς που διαχειρίζονται δημόσια αγαθά, δυνατότητα προγραμματικών συμβάσεων με πανεπιστήμια και άλλους φορείς για μελέτες, κατηγοριοποίηση δημοτικών τελών κ.ά.).
Προφανώς δεν είναι η καταστροφή της Αυτοδιοίκησης, δεν είναι όμως και η σωτηρία της. Με διαβούλευση που ουσιαστικά διήρκεσε δυόμισι χρόνια και με ευθύνες της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, που αρνήθηκε τον διάλογο και δεν κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων, διατηρεί το τεράστιο γραφειοκρατικό φορτίο και τις απίστευτες χρονοβόρες διαδικασίες που δεν επιτρέπουν στα δημοτικά συμβούλια να μετατραπούν σε επιτελικά όργανα για τη χάραξη των στρατηγικών των πόλεων. Η διαχειριστική λειτουργία των δήμων παραμένει. Ο διάλογος ατυχώς επικεντρώθηκε στην εφαρμογή του συστήματος απλής αναλογικής στην εκλογή των δημοτικών συμβούλων, κάτι που η ΚΕΔΕ ζητούσε μετ'  επιτάσεως μέχρι πριν από λίγα χρόνια.
Τώρα είναι η ώρα των συναινέσεων και της κουλτούρας συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο, αλλά και η ώρα του σχεδιασμού του "Κλεισθένη ΙΙ", που επιβάλλεται να οδηγήσει στις μεγάλες τομές της αποκέντρωσης και της ουσιαστικής Αυτοδιοίκησης που έχει ανάγκη η χώρα.
Θα υπερασπιστούμε τη διαφορετικότητα που είναι υγεία, αλλά θα διεκδικήσουμε ταυτόχρονα το αύριο των ισχυρών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η Αυτοδιοίκηση με αλλαγές στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ώστε να πλησιάσει το ευρωπαϊκό αυτοδιοικητικό κεκτημένο».

 Ιωάννης Σταθόπουλος, δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου