expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Έλλην

Ο Έλλην (το όνομά του σημαίνει "λαμπερός") σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική μυθολογία έζησε στην Θεσσαλία και ήταν ο γενάρχης των Ελλήνων.
Ήταν γιος του Δευκαλίωνα (ή σε κάποιες αναφορές του ίδιου του θεού Δία) και της Πύρρας, αδελφός τουΑμφικτύονα και πατέρας του Αιόλου, τουΞούθου, και του Δώρου. Η γυναίκα του, μητέρα όλων των Ελλήνων, ήταν η Νύμφη Ορσηίδα.
Έλλην
Σύζυγος-οιΝύμφη Ορσηίδα
ΓονείςΔευκαλίων ή θεός Δίας και Πύρρα
ΤέκναΑίολοςΔώρος καιΞούθος
Κάθε ένας από τους γιούς του ίδρυσε από ένα πρωτεύον ελληνικό γένος: ο Αίολοςτους Αιολείς, ο Δώρος τους Δωριείς, ενώ από τους υιούς του ΞούθουΑχαιό και Ίωναπροέρχονται οι Αχαιοί και οι Ίωνεςαντίστοιχα. Σύμφωνα με τον Ησίοδο σταΗοίαι ή Κατάλογος Γυναικών, από την ένωση της αδελφής του ΈλληνοςΠανδώρας με τονΔία, γεννήθηκε ο Γραικός από τον οποίο προέρχονται οι Γραικοί, ενώ από την ένωση της άλλης αδερφής του ΈλληνοςΘυίας με τον Δία, γεννήθηκαν ο Μακεδνός από τον οποίο προέρχονται οι Μακεδόνες και οΜάγνης από όπου προέρχονται οι Μάγνητες.
Το εθνώνυμο Έλληνες χρονολογείται από την εποχή του Ομήρου. Στην ΙλιάδαΕλλάςκαι Έλληνες ήταν τα ονόματα της φυλής από την Θεσσαλία (που αποκαλούνταν επίσης καιΜυρμιδόνες) και ήταν εγκατεστημένη στηΦθία, με ηγέτη τον Αχιλλέα.

Πηγή:
Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου