expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

EU adapts trans-European transport networks to prepare for a 'no-deal' Brexi

GR/
Η ΕΕ προσαρμόζει τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών για να προετοιμαστεί για μια συμφωνία «χωρίς συμφωνία» η Brexit - η προεδρία καταλήγει σε προσωρινή συμφωνία με το Κοινοβούλιο


Σήμερα, η ρουμανική προεδρία κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με πρόταση για τη διασφάλιση νέων θαλάσσιων συνδέσεων μεταξύ της Ιρλανδίας και των άλλων χωρών της ΕΕ στο διάδρομο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείπει την ΕΕ χωρίς διαπραγματευτική συμφωνία. Η αναδιατύπωση του διαδρόμου και περιορισμένος αριθμός άλλων στοχοθετημένων τροποποιήσεων του κανονισμού για τη διευκόλυνση «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) θα εξασφαλίσει τη συνέχεια των επενδύσεων σε υποδομές και θα παρέχει νομική σαφήνεια και βεβαιότητα για τον προγραμματισμό της υποδομής. Η συμφωνία θα υποβληθεί τώρα στους εκπροσώπους των κρατών μελών στο Συμβούλιο για έγκριση.

Η συμφωνία αφορά τον κανονισμό του CEF για το 2013, ο οποίος παρέχει χρηματοδότηση για βασικά έργα στους τομείς των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας μέχρι το τέλος του τρέχοντος μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ το 2020. Στη συνέχεια, θα αντικατασταθεί από το CEF 2.0, διαπραγματεύσεις μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το συμφωνηθέν κείμενο συνδέει τα λιμάνια Shannon Foynes, Δουβλίνο και Κορκ από την Ιρλανδία με τη Χάβρη, το Calais και το Dunkirk (Γαλλία), Zeebrugge, Γάνδη και Αμβέρσα (Βέλγιο) και Terneuzen, Ρότερνταμ και Άμστερνταμ (Κάτω Χώρες) την άμεση σύνδεση ΕΕ-27 με την Ιρλανδία.

Οι επενδύσεις για την ασφάλεια και τους ελέγχους στα σύνορα προστίθενται σε εκείνες τις επενδύσεις που θα είναι επιλέξιμες για στήριξη στον υπόλοιπο κύκλο προγραμματισμού του CEF.

Το σχέδιο τροποποιητικού κανονισμού θα τεθεί σε ισχύ 20 ημέρες μετά τη δημοσίευσή του. Θα τεθεί σε εφαρμογή την επομένη της παύσης της εφαρμογής του κανονισμού του CEF για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Επόμενα βήματα

Η Προεδρία θα υποβάλει τη σημερινή συμφωνία στους πρεσβευτές της ΕΕ σε προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου. Μια τυπική ψηφοφορία τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στο Συμβούλιο θα ακολουθήσει αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου