expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

GNTM 3 vs Ορνιθολογική σημειώσατε 2


 Μικρή νίκη για το περιβαλλοντικό κεκτημένο στην Ελλάδα: 

👏 Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε στην εταιρεία παραγωγής του «GNTM 3» του καναλιού STAR, για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε περιοχές του δικτύου #Natura2000 του Δήμου Ελαφονήσου, έπειτα από σχετική καταγγελία 17 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και φορέων τον περασμένο Δεκέμβριο.

ℹ️👉 http://bit.ly/elafonisos


❌ Η καταγγελία αφορούσε σοβαρό περιστατικό κίνησης μηχανοκίνητων μέσων σε προστατευόμενες παραλίες της Ελαφονήσου, σε μια περιοχή με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, που περιλαμβάνει ενδημικά είδη φυτών, εκ των οποίων δύο στενοενδημικά της Ελαφονήσου, ενώ εκεί φωλιάζει και η χελώνα Caretta caretta.


Η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών, που σε αυτή την περίπτωση δεν αδράνησαν, φέρνει τη συγκεκριμένη εταιρεία προ των ευθυνών της και σηματοδοτεί μια θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας για αντίστοιχες περιβαλλοντικές παραβάσεις στη χώρα μας. 


Το ύψος του προστίμου που ορίζει η νομοθεσία, ωστόσο, εγείρει εύλογα το ερώτημα❓πόσο τελικά αποτιμάται η προστασία περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών στην Ελλάδα και η ζημιά σε σπάνια και απειλούμενα είδη...


👉⚠️ Προς γνώση και συμμόρφωση υπενθυμίζεται ότι:  

Η κίνηση τροχοφόρων μέσων σε παραλιακούς βιότοπους αποτελεί παράβαση σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθ. 13 του N. 3937/ 2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καθώς αυτοί αποτελούν οικολογικά ευαίσθητες περιοχές.

Πηγή: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου