expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΤΡΙΦΥΛΙΑ: 5.000.000 ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ-22.000 TONNOI ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2014-2015


αγγουριού στην περιοχή και αυτό δείχνει την πρωιμότητα της περιοχής μας, ότι το μικροκλίμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και, παρότι το κόστος παραγωγής είναι υψηλό, το ρίσκο για τους παραγωγούς μεγάλο και οι συνθήκες, η συγκυρία δεν είναι η καλύτερη, όμως η υψηλή τεχνική που εφαρμόζουν οι παραγωγοί μας, η επιστημονική στήριξη που έχουν απ’ τον ιδιωτικό κι απ’ το δημόσιο τομέα στην περιοχή, η αμοιβαία συνεργασία, η ενημέρωση και η πληροφόρηση και, γενικώς, όλα αυτά, έχουν δώσει στο κλάδο αυτή τη δυναμική ώστε να είναι πρώιμη η περιοχή, να παράγει ποιοτικά προϊόντα και ασφαλή και, τέλος, να σημειώσω, με ενσωματωμένη τη μέριμνα για το περιβάλλον». Με ιδιαίτερη έμφαση, ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας επεσήμανε ότι, «Ένα άλλο στοιχείο, το οποίο έχει ενδιαφέρον, εκτός από τη συγκομιδή και την παραγωγή, είναι και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα για την οργάνωση των εξαγωγών. Είναι ανάγκη, επομένως, να γίνουνε έργα στις υποδομές, να αυξήσουμε τις αρδευόμενες εκτάσεις, ν’ αξιοποιήσουμε τα νερά του φράγματος του Φιλιατρινού ώστε να μπούμε σε νέες τεχνικές παραγωγής, όπως είναι η υδροπονική καλλιέργεια για περισσότερη παραγωγή και για μείωση του κόστους. Και, επιπλέον, ν’ αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα που έχει η περιοχή μας από εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες. Αλλά, η δύναμη της περιοχής μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό και αυτό είναι που δίνει και την όλη διαφορετική δυναμική και προοπτική!»

Του Ηλία Γιαννόπουλου - See more at: http://tharrosnews.gr/news/content/22000-%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%BF-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%AE%CE%B4%CE%B7-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B4%CE%AE-%CF%80%CF%81%CF%8E%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%8D#sthash.sMpPq4Rg.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου