expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

23 πόλεις προσφέρονται να φιλοξενήσουν τους οργανισμούς της ΕΕ με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο



Navarinoinvestment:
Τελικά "αυτοί" δεν παίζουν.
Πάλι καλά που διαλέξαμε το σωστό στρατόπεδο...

#Brexit

Το Συμβούλιο έλαβε 27 προτάσεις από τα κράτη μέλη, που αφορούν 23 πόλεις, για τη φιλοξενία των οργανισμών της ΕΕ με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υποβλήθηκαν 19 προσφορές για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και 8 για την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ). Όλες οι προσφορές θα δημοσιευθούν προσεχώς στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι δύο αυτοί οργανισμοί θα πρέπει να μετεγκατασταθούν λόγω της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Η μελλοντική έδρα τους πρέπει να αποφασιστεί με κοινή συμφωνία των 27 κρατών μελών της ΕΕ. Στις 22 Ιουνίου 2017, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (άρθρο 50), οι ηγέτες της ΕΕ των 27 ενέκριναν ειδική διαδικασία για τη λήψη αυτής της απόφασης. Το πρώτο βήμα ήταν η υποβολή προσφορών από τα κράτη μέλη έως την 31η Ιουλίου 2017.


Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Προτεινόμενες πόλεις για τη φιλοξενία του ΕΜΑ, την 1η Αυγούστου 2017:

Άμστερνταμ (Κάτω Χώρες)Αθήνα (Ελλάδα)Βαρκελώνη (Ισπανία)Βόννη (Γερμανία)Μπρατισλάβα (Σλοβακία)Βρυξέλλες, ΒέλγιοΒουκουρέστι (Ρουμανία)Κοπεγχάγη (Δανία)Δουβλίνο (Ιρλανδία)Ελσίνκι (Φινλανδία)Λίλη (Γαλλία)Μιλάνο (Ιταλία)Πόρτο (Πορτογαλία)Σόφια (Βουλγαρία)Στοκχόλμη (Σουηδία)Μάλτα (Μάλτα)Βιέννη (Αυστρία)Βαρσοβία (Πολωνία)Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) είναι αρμόδιος για την επιστημονική αξιολόγηση, την εποπτεία και την παρακολούθηση της ασφάλειας των φαρμάκων στην ΕΕ. Έχει καθοριστικό ρόλο για την ομαλή λειτουργία της ενιαίας αγοράς φαρμάκων στην ΕΕ.

Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών

Προτεινόμενες πόλεις για τη φιλοξενία της ΕΑΤ, την 1η Αυγούστου 2017:

Βρυξέλλες, ΒέλγιοΔουβλίνο (Ιρλανδία)Φρανκφούρτη (Γερμανία)Παρίσι (Γαλλία)Πράγα (Τσεχική Δημοκρατία)Λουξεμβούργο (Λουξεμβούργο)Βιέννη (Αυστρία)Βαρσοβία (Πολωνία)

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) στοχεύει στην εξασφάλιση της αποτελεσματικής και συνεπούς προληπτικής ρύθμισης και εποπτείας σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα. Η ΕΑΤ, μεταξύ άλλων, αξιολογεί τους κινδύνους και τα τρωτά σημεία του τραπεζικού τομέα της ΕΕ, μέσω της εκπόνησης τακτικών εκθέσεων αξιολόγησης κινδύνων και μέσω της διενέργειας πανευρωπαϊκών ασκήσεων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.

Κριτήρια αξιολόγησης

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με βάση έξι κριτήρια που συμφωνήθηκαν από τα 27 κράτη μέλη:

εξασφάλιση ότι ο οργανισμός θα είναι σε λειτουργία κατά την αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕπροσβασιμότητα της τοποθεσίαςσχολεία για τα τέκνα του προσωπικούπρόσβαση στην αγορά εργασίαςκαι στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τις οικογένειες των εργαζομένωνεπιχειρησιακή συνέχειαγεωγραφική εξάπλωση

Επόμενα βήματα

Η Επιτροπή θα δημοσιεύσειαξιολόγηση των προσφορών με βάση τα κριτήρια που έχουν συμφωνηθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Τον Οκτώβριο του 2017, στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (άρθρο 50), οι υπουργοί θα πραγματοποιήσουν πολιτική συζήτηση με βάση την αξιολόγηση της Επιτροπής.

Η απόφαση θα ληφθεί στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (άρθρο 50) τον Νοέμβριο του 2017 με ψηφοφορία των 27 υπουργών. Όλες οι προσφορές θα υποβληθούν σε ψηφοφορία εκτός εάν αποσυρθούν από τις χώρες που τις κατέθεσαν. Η ψηφοφορία θα περιλαμβάνει όσους διαδοχικούς γύρους χρειαστούν, θα είναι μυστική και καθένα από τα 27 κράτη μέλη θα έχει τον ίδιο αριθμό ψήφων.
posted from Bloggeroid

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου