SIGANUS RIVULATUS, SIGANUS LURIDUS
Navrinoinvestment:
Ψάρι με λευκό,γευστικότατο κρέας.
Προσοχή στα αγκάθια του.Αν σας τρυπήσουν θα πονέσετε πολύ...
ΤΙ ΤΡΩΩ
Είμαι χορτοφάγο: τρώω βενθικά φύκη και χορτάρια.
ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ
Είμαι υποτροπικό ψάρι και «εισέβαλα» στη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ.
ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
12-14 εκ.
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
Υπάρχει σε αφθονία, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα εστιατόρια ή στην τοπική κουζίνα, κι έτσι την τρώνε μόνο οι ψαράδες και οι ντόπιοι. Επιλέγοντάς την, τη βοηθάμε να μειωθούν οι πιέσεις προς τα πιο αλιευμένα είδη, όπως οι ροφοί και οι σφυρίδες, και στηρίζουμε το εισόδημα των ντόπιων ψαράδων.
ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ
Mustafa Eriş
ΑΓΡΙΟΣΑΛΠΑ
με πατάτες και εποχικά χόρτα
ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα χαράζουμε και από τις δύο μεριές τους.
Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και περιμένουμε για περίπου 15 λεπτά πριν τα μαγειρέψουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ψάρια για 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στο μεταξύ βράζουμε τις πατάτες.
Σερβίρουμε τα ψάρια με φέτες κρεμμυδιού, εποχικά χόρτα, βραστές πατάτες και τα απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι ρακή.
ΥΛΙΚΑ
4 αγριόσαλπες μεσαίου μεγέθους
2 κρεμμύδια
εποχικά χόρτα
πατάτες
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
posted from Bloggeroid
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου