expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η Μαθήτρια με τη Μαντήλα


Navarinoinvestment:

«Τοσοῦτον δ' ἀπολέλοιπεν ἡ πόλις ἡμῶν περὶ τὸ φρονεῖν καὶ λέγειν τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους, ὥσθ' οἱ ταύτης μαθηταὶ τῶν ἄλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, καὶ τὸ τῶν Ἑλλήνων ὄνομα πεποίηκε μηκέτι τοῦ γένους ἀλλὰ τῆς διανοίας δοκεῖν εἶναι, καὶ μᾶλλον Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας ἢ τοὺς τῆς κοινῆς φύσεως μετέχοντας».
Ισοκράτης
 
Δηλαδή: «Είναι δε τόσο μεγάλη η απόσταση που χωρίζει την πολιτεία μας από τούς άλλους ανθρώπους ως προς την πνευματική ανάπτυξη και την τέχνη τού λόγου, ώστε οι μαθητές της έχουν γίνει διδάσκαλοι τών άλλων και κατόρθωσε ώστε το όνομα τών Ελλήνων να είναι σύμβολο όχι πλέον τής καταγωγής αλλά τής πνευματικής ανυψώσεως, και να ονομάζονται Έλληνες εκείνοι που παίρνουν τη δική μας μόρφωση και όχι αυτοί που έχουν την ίδια καταγωγή». Μετάφραση: Μ. Πρωτοψάλτης, «Βιβλιοθήκη Αρχαίων Συγγραφέων, Ι. Ζαχαρόπουλος».

Σε απλά νεοελληνικά  είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος του πολιτισμού που κουβαλάμε σαν έθνος που μόνο ως ανόητος μπορεί να χαρακτηριστεί οιοσδήποτε έλληνας ξενοφοβικός.


 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κάποιος από τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος στις παρελάσεις των εθνικών επετείων κλέβει την παράσταση. Φέτος ήταν η σειρά της μαθήτριας με τη μαντίλα.
Το κορίτσι διέφερε ενδυματολογικά από όλες τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της που είχαν τη φούστα πάν από το γόνατο. Εκτός από τη μαντίλα, φορούσε μακριά φούστα και σακάκι, κρύβοντας κάθε σημείο του σώματός της.

Η μαθήτρια του λυκείου βρίσκεται ανάμεσα στους αριστούχους του σχολείου της και στεκόταν δίπλα στο σημαιοφόρο.
Η Άγια Ιμπραήμ δήλωσε ότι συμμετέχει για πρώτη φορά σε παρέλαση και τόνισε ότι πρόκειται για μία μέρα υπερηφάνιας για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου