expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ 170 Ρώσοι αμανάτι σε Καλαμάτα, Πύλο, Πεταλίδι ΕΦΕΡΝΕ 5.000 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Μεγάλη ζημιά στον τουρισμό από τη Ρωσία κάνει στην Ελλάδα -και κατ’ επέκταση στη Μεσσηνία- το “κανόνι” του μεγάλου ταξιδιωτικού πρακτορείου “Labirint”, του 5ου κατά σειρά πρακτορείου που χρεοκοπεί λόγω ανυπέρβλητων οικονομικών δυσκολιών. Στη Μεσσηνία κάθε χρόνο έρχονταν με το εν λόγω πρακτορείο περίπου περίπου 5.000 Ρώσοι τουρίστες και πάνω από 300.000 σε όλη τη χώρα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται “ξεκρέμαστοι” στο νομό μας 170 Ρώσοι τουρίστες, πελάτες του συγκεκριμένου πρακτορείου, ενώ χάνονται ακόμα 400 που θα έρχονταν το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του χρόνου κι έχουν προπληρώσει τις κρατήσεις τους. Για τους 170 που βρίσκονται στη Μεσσηνία, σε ξενοδοχεία στην Καλαμάτα (“Φιλοξένια”, “Ακτή Ταΰγετος”, “Ελίτ”, “Φαραί Παλλάς” κ.α.), στην Πύλο (Costa Navarino κ.α.) και στο Πεταλίδι (“Sun Rise” κ.α.), ήδη έχει προγραμματιστεί ο επαναπατρισμός τους με την Aegean, μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες, με το πλησιέστερο δρομολόγιο την ερχόμενη Τρίτη -ή ακόμα και μέσω Αθηνών έως το Σεπτέμβριο.
Τα έξοδά τους να καλύπτονται από την αεροπορική εταιρεία και από τον τουριστικό οργανισμό “Ambotis” στην Ελλάδα, που συνεργαζόταν με το “Labirint”. Δυστυχώς όμως οι δυο εταιρείες φαίνεται να μη δύνανται να καλύψουν τα έξοδα για τους επόμενους πελάτες, που επρόκειτο να κάνουν τις διακοπές τους τόσο στη Μεσσηνία όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας μέχρι τα τέλη του χρόνου, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στην “Ε” ο αντιπρόεδρος του “Ambotis” Γιώργος Ακριτίδης. Ο ίδιος τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη ζημιά που ενδέχεται να προκαλέσει στον τουρισμό από τη Ρωσία το 5ο κατά σειρά “κανόνι” ρωσικού πρακτορείου, λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που έχει προκληθεί στους Ρώσους, που δείχνουν πλέον να μην εμπιστεύονται τους tour operators. Εάν αυτός ο φόβος επιβεβαιωθεί στη συνέχεια, τότε αναμένεται ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στον εισερχόμενο τουρισμό από τη Ρωσία στην Ελλάδα και φυσικά στη Μεσσηνία, που ήδη καταγράφει μια σημαντική μείωση σε Ρώσους τουρίστες. Πάντως, το κόστος επιστροφής των Ρώσων τουριστών που βρίσκονται τώρα στην Ελλάδα είναι τεράστιο για την Aegean και την “Ambotis”, σύμφωνα με τον κ. Ακριτίδη, καθώς μόνο η “Ambotis” καλείται να καλύψει δαπάνες που ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ. Οσο για το μέλλον, ο κ. Ακριτίδης, εξηγεί πως υπάρχουν και άλλα πρακτορεία με τα οποία η συνεργασία συνεχίζεται και είναι εξαιρετικά καλή, όμως παραμένει αβέβαιο το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στον κλάδο του τουρισμού στο μέλλον. Την αγωνία του για την επιστροφή των 170 τουριστών αλλά και για τη συνέχιση της συνεργασίας με τους Ρώσους εκφράζει και ο τουριστικός πράκτορας Δ. Κατσίρης, που συνεργάζεται με την “Ambotis” στη μετακίνηση των τουριστών εντός Μεσσηνίας. Πάντως, από το υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού εκδόθηκε ανακοίνωση, σύμφωνα στην οποία αναφέρεται πως οι δυο φορείς “από την πρώτη στιγμή παρακολουθούν με πολλή προσοχή και τη δέουσα σοβαρότητα τις εξελίξεις αναφορικά με το τουριστικό πρακτορείο από τη Ρωσία. Συνεργαζόμαστε στενά, μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών, με τις ρωσικές αρχές και βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου”. Οπως ακόμα σημειώνεται, “υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Από την πλευρά μας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού. Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"04/08/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου