expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Γαλλία: «Φρένο» δια νόμου σε υποσιτισμένα μοντέλα και ανορεξία!


Η γαλλική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της επιβολής απαγόρευσης στη χρησιμοποίηση υποσιτισμένων μοντέλων και στη νομιμοποίηση της ανορεξίας, παρά την αντίθεση των πρακτορείων μοντέλων.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν αντικείμενο τροπολογιών που έχουν κατατεθεί σε νομοσχέδιο για την υγεία το οποίο συζητείται στο γαλλικό κοινοβούλιο. Χθες, η υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τις τροπολογίες.
“Ναι, θα υποστηρίξω την πρωτοβουλία αυτή”, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτου BFMTV.
“Θεωρώ ότι, όταν είσαι μοντέλο, οφείλεις να διατρέφεσαι σωστά και να φροντίζεις την υγεία σου. Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα προς τις νέες γυναίκες, τα κορίτσια, που αντιμετωπίζουν τα μοντέλα αυτά ως πρότυπα αισθητικής”, πρόσθεσε.
Οι πρώτες δύο τροπολογίες για το θέμα αυτό κατατέθηκαν από τον βουλευτή Ολιβιέ Βεράν, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, και έχουν ως στόχο την επιβολή απαγόρευσης στα πρακτορεία να χρησιμοποιούν μοντέλα που έχουν διαγνωσθεί σε κατάσταση υποσιτισμού. Ο βουλευτής προτείνει την τροποποίηση του κώδικα εργασίας ώστε να αναγκασθούν τα πρακτορεία να παρέχουν για κάθε μοντέλο ιατρικό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματος βρίσκεται πάνω από ένα προκαθορισμένο όριο. Η παραβίαση του κανόνα αυτού θα επισείει ποινή φυλάκισης έξι μηνών και πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ.
Το Εθνικό Συνδικάτο Πρακτορείων Μοντέλων (Synam), το οποίο εκπροσωπεί περί τα 40 πρακτορεία, εξέφρασε τη λύπη του για την τροπολογία αυτή “που φαίνεται ότι αγνοώντας το προηγούμενο νομοθετικό έργο (για το θέμα), προτείνει μία μοναδική γαλλο-γαλλική προσέγγιση του ζητήματος”.
“Τα γαλλικά πρακτορεία βρίσκονται σε διαρκή ανταγωνισμό με τα ευρωπαϊκά πρακτορεία. κατά συνέπεια, μάι ευρωπαϊκή προσέγγιση είναι αναγκαία”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Synam.
Ορισμένες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Χιλή και το Ισραήλ έχουν ήδη θεσπίσει νομοθετικές ρυθμίσεις για το θέμα.
Η δεύτερη τροπολογία ποινικοποιεί τον εγκωμιασμό της υπερβολικής αδυναμίας και έχει ως στόχο την απαγόρευση των ιστοσελίδων που εξυμνούν την ανορεξία.
Ο Ολιβιέ Βεράν θεωρεί ότι στη Γαλλία “30.000 έως 40.000 άνθρωποι πάσχουν από νευρική ανορεξία. “Στο 90% των περιπτώσεων πρόκειται για εφήβους. Οι κοινωνικές συνέπειες της εικόνας αυτής, που εξυψώνει ο κόσμος της μόδας, όπου οι γυναίκες πρέπει να είναι σε παθολογικό σημείο αδύνατες για να είναι ωραίες και να λαμβάνουν μέρος σε επιδείξεις μόδας, είναι πολύ ισχυρές”, σύμφωνα με τον γάλλο βουλευτή.
“Είναι προφανές ότι πρόκειται για μάστιγα, κάθε τροπολογία που θα συμβάλει στο να μην προωθούμε την ανορεξία, είναι θετική”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ζεράλντ Μαρί, πρώην διευθυντής του πρακτορείου Elite για την Ευρώπη και σήμερα επικεφαλής του παρισνού πρακτορείου Oui Management.
“Αλλά πρέπει να αποφύγουμε να μπερδέψουμε τα πράγματα. Υπάρχει η ανορεξία και υπάρχουν και τα κορίτσια που είναι λεπτά, πολύ λεπτά, από ταμπεραμέντο, που και να τα ταΐζεις όλη μέρα θα παραμείνουν λεπτά. Πρέπει να καταφέρουμε να ορίσουμε την ανορεξία και να δούμε ότι πρόκειται για ένα ψυχολογικό, ψυχιατρικό πρόβλημα”.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοκρατία 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου