expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Το θωρακισμένο τρένο και το χρυσό των Ναζί

Ένα τέτοιο τρένο θα μπορούσε να θαφτεί σε 70 μέτρα βάθος στην ΠολωνίαΦωτογραφία: AKG
Κοσμήματα, χρυσό ή ακόμη και τμήματα του περίφημου δωματίου από κεχριμπάρι;  

Ποιά μυστικά κρύβει το μυστηριώδη τρένο των Ναζί, το οποίο εντοπίστηκε σε μια σήραγγα νοτιοδυτικά της  πολωνικής πόλης Walbrzych (Waldenburg) με γεω-ραντάρ;


Ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού της Πολωνίας   Piotr Zuchowski είναι «99 τοις εκατό" σίγουρος ότι η εικόνα του ανιχνευτή-γεωραντάρ αντιστοιχεί στο θωρακισμένο τρένο των Ναζί από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο.Τί άλλο εκτός από το συγκεκριμένο τρένο μαζί με το πολύτιμο φορτίο του θα μπορούσε να έχει μήκος πάνω από 100 μέτρα και να είναι θαμμένο στα 70 μέτρα βάθος?

 Ο Zuchowski υποψιάζεται ότι μόνο το θωρακισμένο τρένο με το πολύτιμο φορτίο του θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί:''Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα θωρακισμένο τρένο, δείχνει ότι μπορεί να υπάρχουν αντικείμενα αξίας στο εσωτερικό του.Θησαυροί,πολύτιμα έργα τέχνης της ή ακόμα και αρχεία την ύπαρξη των οποίων γνωρίζουμε αλλά δεν έχουν ακόμα βρεθεί''.
Walbrzych 
Η υποτιθέμενη τοποθεσία βρίσκεται περίπου 65 χιλιόμετρα της διαδρομής κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Waldenburg και Breslau.
 Φωτογραφία: Reuters

Nazi-Zug 
Μόνο το ένα τρίτο του συστήματος της σήραγγας, όπου φέρεται να βρίσκεται το τρένο των Ναζί έχει ερευνηθεί μέχρι στιγμής.Φωτογραφία: AFP
Στην Πολωνία οργιάζει η φήμη για δεκαετίες ότι εκεί εξαφανίστηκε το τρένο γεμάτο από χρυσό και κοσμήματα.
 Στην περιοχή του Walbrzych υπάρχουν μια σειρά από υπόγειες σήραγγες, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τους Ναζί  με την κωδική ονομασία «γίγαντας». 

Το μέρος που είναι απόλυτα προστατευμένο από αεροπορικές επιδρομές θα πρέπει αρχικά να χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή όπλων. Στην περιοχή αυτή στο τέλος του 2ο παγκοσμίου πολέμου και καθώς ο ''Κόκκινος Στρατός'' προχωρούσε προς το Breslau ''εξαφανίστηκαν'' δύο ακόμα τρένα των Ναζί.
Σύμφωνα με το μύθο, τα τρένα φέρεται να οδηγήθηκαν στο σύστημα σηράγγων και στη συνέχεια ανατινάχθηκαν.
Μέχρι σήμερα, το ένα τρίτο του συστήματος της σήραγγας έχει ερευνηθεί και είναι προσβάσιμο για τους τουρίστες.


(via) 
Μετάφραση:
navarinoinvestment

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου