expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου, κας Federica Mogherini, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 10 Δεκεμβρίου 2015


Εφέτος, η Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σηματοδοτεί την έναρξη του έτους εορτασμού από τα Ηνωμένα Έθνη της 50ής επετείου από την υπογραφή, το 1966, του Διεθνούς Συμφώνου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα (ICCPR) και του Διεθνούς Συμφώνου για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα (ICESCR).
Τα δύο αυτά θεμελιώδη Σύμφωνα καθορίζουν τα αστικά, πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που έχουν τα ανθρώπινα όντα από τη γέννησή τους και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, και έχουν αλλάξει το πεπρωμένο πολλών ανθρώπων.
Υπό το πρίσμα των σημερινών, ολοένα εντεινόμενων προκλήσεων όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, και στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, της φτώχειας και των διαρκώς διογκούμενων ανισοτήτων, τα Σύμφωνα αυτά εξακολουθούν να αποτελούν το υπόβαθρο του έργου που πραγματοποιεί η ΕΕ για την προώθηση και την προάσπιση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, και συνιστούν τη ζωτικής σημασίας διεθνή νομική βάση λόγω του οικουμενικού, αδιαίρετου και αλληλένδετου χαρακτήρα τους.

Το νέο σχέδιο δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, το οποίο η ΕΕ ενέκρινε τον περασμένο Ιούλιο, αποδίδει την ίδια σημασία σε όλα αυτά τα δικαιώματα και, μέσω συγκεκριμένων ενεργειών, προωθεί και διασφαλίζει τον σεβασμό τους για όλους. Επιπλέον, η ΕΕ είναι πάντοτε προσηλωμένη στον στόχο της παροχής συνδρομής στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και σε όλους τους άλλους φορείς για την προάσπιση και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε πρόκειται για ατομικά και πολιτικά είτε για κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά δικαιώματα. Η ΕΕ έχει να επιδείξει ένα πλούσιο ιστορικό στη στήριξη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα η ίδια η ΕΕ αποτελεί τρανή απόδειξη των οφελών που απορρέουν από μια δραστήρια κοινωνία των πολιτών.
Το δίκτυο των αντιπροσωπειών της ΕΕ και των πρεσβειών των κρατών μελών της ΕΕ σε όλο τον κόσμο, ο ειδικός εντεταλμένος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κ. Σταύρος Λαμπρινίδης και οι ομάδες μας στις πρωτεύουσες της ΕΕ ενώνουν σήμερα τις δυνάμεις τους για τον εορτασμό της Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν, να προασπίζονται και να προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όπου αυτά απειλούνται, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου