expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Kežmarská Hut

Ενα ασύλληπτο καταφύγιο, το Kežmarská Hut, βρίσκεται στα όρη High Tatras στη Σλοβακία, και δημιουργήθηκε από την Atelier 8000 για τη συμμετοχή της εταιρείας σε ένα διαγωνισμό.
Κοιτάζοντας από μακριά, ο παρατηρητής βλέπει έναν κύβο ριγμένο πάνω στην κορυφή του βουνού, δίνοντας μια αίσθηση ελαφρότητας, ενώ λόγω της θέσης του μέσα στο τοπίο, το κυβοειδές εμφανίζεται ως ένα ακανόνιστο τετράγωνο που μοιάζει σαν να έχει μείνει πίσω, μετά την υποχώρηση των παγετώνων.

Atelier-8000-kyvos-sto-xioni (3)
Οι αιχμηρές άκρες του κτιρίου συγχωνεύονται με τις βουνοκορφές και εντάσσονται ομαλά στο τοπίο της περιοχής.
Atelier-8000-kyvos-sto-xioni (4)
Οι τρεις πλευρές της πρόσοψης του κτιρίου είναι ορατές από οποιοδήποτε σημείο, ενισχύοντας το παιχνίδι του φωτός με τις σκιές, αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να παρατηρηθεί από τους γειτονικούς βράχους.
Atelier-8000-kyvos-sto-xioni (8)
Οι γυάλινες επιφάνειες των παραθύρων και των φωτοβολταϊκών πάνελ, μαζί με το φως της διαφάνειας της μεταλλικής πλάκας ολοκληρώνουν το τοπίο.
Atelier-8000-kyvos-sto-xioni (2)
Το υπέροχο αυτό καταφύγιο που είναι ενεργειακά αυτόνομο, εκτείνεται σε 5 επίπεδα και περιλαμβάνει: εστιατόριο και σαλόνι στο ισόγειο, καταλύματα ύπνου στον 1ο και τον 2ο όροφο, ενώ διαθέτει και σοφίτα με υπνοδωμάτιο επείγουσας ανάγκης και αίθουσα διαλογισμού.
Atelier-8000-kyvos-sto-xioni (7)
Στο υπόγειο υπάρχει γκαράζ για snowmobile, ειδική είσοδος για το προσωπικό, χώρος φύλαξης σκι, χώρος για στέγνωμα, τουαλέτες κ.λπ.
Atelier-8000-kyvos-sto-xioni (1)    Atelier-8000-kyvos-sto-xioni (5) Atelier-8000-kyvos-sto-xioni (6)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου