expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nasdaq

Search in navarinoinvestment

auto slider

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Οι Ερωμένες του Σατανά


                                             Άλμπρεχτ Ντύρερ, «Τέσσερις μάγισσες» 1497


Του Λευτέρη Βασιλόπουλου
Όταν βλέπει κανείς τις διάφορες φοβίες που οδηγούν σε μαζική υστερία τους πληθυσμούς της Δύσης (με πιο πρόσφατη την ισλαμοφοβία), δεν είναι δύσκολο να φανταστεί ότι τον 16ο και 17ο αιώνα εκατοντάδες γυναίκες οδηγήθηκαν στην πυρά. Το έγκλημά τους; Σύμφωνα με σαθρά κατηγορητήρια και ελάχιστες αποδείξεις, ότι λάτρευαν τον Διάβολο. Η τιμωρία τους; Καιγόντουσαν ζωντανές. Ακολουθούν 10 από τις πιο γνωστές περιπτώσεις άτυχων γυναικών.
magissa
c59f100000000000
  1. Walpurga Hausmännin

Η Walpurga Hausmännin ήταν μια γερμανίδα μαία που εκτελέστηκε το 1587 με την κατηγορία της άσκησης μαγείας, βαμπιρισμού και φόνους παιδιών. Μετά την σύλληψή της ακολούθησαν φριχτά βασανιστήρια που οδήγησαν στην αναγκαστική ομολογία της για τα εγκλήματα που δήθεν διέπραξε. Στην ομολογία της ισχυρίστηκε ότι 30 χρόνια νωρίτερα είχε κάνει σεξ, χωρίς να το γνωρίζει, με έναν δαίμονα που τον θεωρούσε συνάδελφό της. Στη συνέχεια αφιέρωσε τον εαυτό της στον Διάβολο μέσω ενός συμβολαίου και της έδωσαν ένα θανατηφόρο μείγμα που χρησιμοποιούσε για να σκοτώνει παιδιά στη δουλειά της ως μαία. Η Walpurga Hausmännin καταδικάστηκε εις θάνατον. Κατά τη διάρκεια της πορείας της μέσα στην πόλη του Augsburg προς τον τόπο της εκτέλεσής της τα στήθη και τα χέρια της τεμαχίστηκαν με σιδερένιες ράβδους. Μετά κάηκε ζωντανή στην πυρά.

c89f100000000000
e59f100000000000
  1. Agnes Sampson
Ο βασιλιάς Τζέιμς ο 6ος της Σκωτίας παντρεύτηκε την Άνν, την κόρη του βασιλιά της Δανίας-Νορβηγίας, το 1589. Μετά από έναν πολυτελέστατο γάμο, η Ανν ταξίδεψε στη Σκωτία, αλλά το ταξίδι της επισκιάστηκε από τρομερές καταιγίδες. Ξέφρενα κυνήγια μαγισσών είχαν ήδη ξεσπάσει στη Δανία, κάτι που λέγεται ότι επηρέασε τον βασιλιά Τζέιμς να ξεκινήσει τις δικές του έρευνες στη Σκωτία. Η Agnes Sampson ήταν μια σκωτσέζα μαία που θεωρούνταν ότι κατείχε ειδικές θεραπευτικές δυνάμεις. Σύντομα κατηγορήθηκε για τις καταιγίδες που είχαν ξεσπάσει και λίγο έλειψε να καταστρέψουν την βασιλική αποστολή. Συνελήφθη, κρίθηκε ένοχη και κάηκε στην πυρά το 1591.
b79f100000000000
  1. Anna Koldings
Όπως και η Agnes Sampson της Σκωτίας έτσι και η Anna Koldings της Δανίας κατηγορήθηκε επίσης για την χρήση μαγείας ώστε να σαμποτάρει το ταξίδι της βασίλισσας Ανν στη Σκωτία το 1590. Μετά από την πίεση και τα βασανιστήρια που υπέστη από τις αρχές, όχι μόνο ομολόγησε ότι χρησιμοποιούσε μαγικά, αλλά έδωσε και άλλα 5 ονόματα γυναικών που ισχυρίστηκε ότι ήταν συνεργοί της. Στην μολογία της παραδέχτηκε ότι συνωμότησε με άλλες γυναίκες για να προκαλέσουν καταιγίδες και να καλέσουν δαίμονες ώστε να ακυρώσουν το ταξίδι της νέας βασίλισσας. Κάηκε στην πυρά μαζί με άλλες 12 γυναίκες.
magic
  1. Marigje Arriens
Η Marigje Arriens ήταν μία από τις πολλές γυναίκες που κατηγορήθηκαν ως μάγισσες κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα στην Ολλανδία. Η Arriens εξασκούσε την ιατρική και κατηγορήθηκε ότι έκανε μάγια σε ένα νεαρό αγόρι από έναν πρώην ασθενή της. Το δικαστήριο χωρίς καμία άλλη απόδειξη πέρα από την καταγγελία του την καταδίκασε σε θάνατο και κάηκε ζωντανή το 1591.
a89f100000000000
magic
  1. Merga Bien
Τον 17ο αιώνα στη Γερμανία μία εντατική έρευνα για να ανακαλυφθούν μάγισσες διεξήχθη στην πόλη Fulda από το 1602 ως το 1605. Υπό την ηγεμονία του πρίγκιπα Abbot Balthasar von Dernbach περισσότερα από 200 άτομα εκτελέστηκαν λόγω της υποτιθέμενης σχέσης τους με την μαγεία. Η Merga Bien ήταν μία από τις γυναίκες που κατηγορήθηκαν ως μάγισσες το 1603. Οι τρεις γάμοι που είχε κάνει θεωρείται ότι ήταν ο αρχικός λόγος για τη σύλληψή της. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης η Bien εξαναγκάστηκε να ομολογήσει ότι είχε σκοτώσει τον δεύτερο σύζυγό της, καθώς και τα παιδιά που είχαν αποκτήσει μαζί. Καθώς ήταν έγκυος την εποχή της σύλληψής της εξαναγκάστηκε επίσης να ομολογήσει ότι το αγέννητο παιδί της ήταν προϊόν της σεξουαλικής της συνεύρεσης με τον Διάβολο. Κρίθηκε ένοχη και κάηκε ζωντανή στην πυρά.
299f100000000000
  1. Sidonia von Borcke
Η Sidonia von Borcke ήταν μια ευγενής από την επαρχία της Πομερανίας που συνελήφθηκε το 1619 όταν μια ντόπια γυναίκα, με την οποία καυγάδισε, την κατηγόρησε για άσκηση μαγείας λόγω της επίσκεψής της σε έναν μάντη. Κατά τη διάρκεια της δίκης της, η von Borcke κατηγορήθηκε επίσης για τους θανάτους αρκετών δουκών της Πομερανίας. Αφότου κρίθηκε ένοχη, βασανίστηκε άγρια ώστε να ομολογήσει τα εγκλήματά της. Το 1620 η ποινή της εκτελέστηκε καθώς την αποκεφάλισαν και την έκαψαν στην πυρά.
1a9f100000000000
  1. Katharina Henot
Η Katharina Henot ήταν μια αξιοσέβαστη πολίτης της Κολωνίας κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα. Κληρονόμησε το ταχυδρομείο της πόλης από τον πατέρα της και θεωρείται η πρώτη γυναίκα διευθύντρια ταχυδρομείου στη Γερμανία. Από το 1626 ως το 1631 φανατισμένα κυνήγια μαγισσών ξέσπασαν σε ολόκληρη την χώρα. Οι φήμες απλώθηκαν γρήγορα και στην Κολωνία και σύντομα η Henot συνελήφθηκε το 1627. Η κατηγορία εναντίον της ήταν πως χρησιμοποίησε μαύρη μαγεία για να δολοφονήσει κάποιες μοναχές, αλλά την αρνήθηκε. Καταδικάστηκε και κάηκε ζωντανή την ίδια χρονιά. Το 2012 το δημοτικό συμβούλιο της Κολωνίας εξέδωσε ψήφισμα που τιμούσε την Henot καθώς και τα υπόλοιπα θύματα από το κυνήγι μαγισσών που έλαβε χώρα στην πόλη τους.
witch
  1. Märet Jonsdotter
Η Märet Jonsdotter εκτελέστηκε λόγω της άσκησης μαγικών κατά τη διάρκεια της μαζικής υστερίας στη Σουηδία το 1667 που ονομάστηκε «Det Stora Oväsendet» («Ο Μεγάλος Θόρυβος»). Η Jonsdotter κατηγορήθηκε για μαγεία όταν ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, ονόματι Gertrud Svensdotter, είπε στην εκκλησία ότι την πήγε να γνωρίσει το Σατανά. Σαν αποτέλεσμα η μικρή Svensdotter μυήθηκε στην μαύρη μαγεία και απέκτησε την ικανότητα να περπατάει στο νερό. Η Jonsdotter κλήθηκε από το δικαστήριο να απαντήσει στις εναντίον της κατηγορίες και παρότι αρνήθηκε τα πάντα κρίθηκε ένοχη λόγω της φαντασιοπληξίας ενός παιδιού. Καταδικάστηκε το 1668 και αφού κρατήθηκε για 4 χρόνια στη φυλακή, αποκεφαλίστηκε και μετά κάηκε στην πυρά.
689f100000000000
  1. Malin Matsdotter
Η Malin Matsdotter ζούσε στη Στοκχόλμη της Σουδίας το 1676 όταν οι ίδιες της οι ενήλικες κόρες την κατηγόρησαν ότι απήγαγε τα παιδιά τους (τα εγγόνια της) ώστε να τα πάει σε ένα μάζεμα μαγισσών, γνωστό και ως Blockula. Εκεί πήραν μέρος σε ένα διαβολικό τελετουργικό που λεγόταν το Sabbath του Σατανά. Εξοργισμένη από τις ψευδείς κατηγορίες τους η Matsdotter καταράστηκε τις κόρες της. Συνελήφθηκε και κρίθηκε ένοχη στο δικαστήριο. Παρότι υπέστη βασανιστήρια αρνήθηκε να ομολογήσει και κάηκε στην πυρά ζωντανή λίγο μετά.
469f100000000000
  1. Peronne Goguillon
Η Peronne Goguillon εκτελέστηκε το 1679 και θεωρείται μία από τις τελευταίες γυναίκες που κάηκαν ως μάγισσες στη Γαλλία. Στις αρχές του 1679 μια ομάδα γάλλων στρατιωτών πέρασε από το χωριό Bouvignies για να αρπάξει προμήθειες και να κλέψει λεφτά από τους κατοίκους. Όταν έφυγαν πήραν μαζί τους και την Goguillon κατηγορώντας την άδικα για χρήση μαγικών. Δικάστηκε με τις κατηγορίες της γνωριμίας με τον Διάβολο, της χρήσης μαγικών, την διενέργεια εκτρώσεων και τον φόνο παιδιών. Καθώς εξαναγκάστηκε σε ομολογία, κατήγγειλε για παρόμοια αδικήματα και άλλες γυναίκες (ακόμα και την ξαδέρφη της και την ίδια της την κόρη) που καταδικάστηκαν επίσης ως μάγισσες. Καταδικάστηκε σε θάνατο στην πυρά.
magisa
199f100000000000
(πηγή: Kate Muller)

via 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου